Gazdaság

10 milliárd forint értékű zöld kötvényt bocsájt ki az Alfa Group International

Az Alfa Group International, a közép- és kelet-európai ingatlanpiac egyik legmeghatározóbb tulajdonos-fejlesztője első zöld kötvényének kibocsátását tervezi. A kibocsátást nagy várakozás előzi meg a befektetők részéről, a bevételeket a mintegy 10 milliárd forintos kibocsátásból származó összeget zöld épületekbe tervezik befektetni.

„Az Alfa Zöld Kötvény kibocsátásával lehetőséget biztosítunk a befektetőknek, hogy segítsék elérni közös célunkat; hogy megújuló technológiákkal csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel mérsékelve az éghajlatváltozás mértékét” – mondta Ohad Epschtein, az Alfa Group International elnöke.

A közép- és kelet-európai ingatlanpiac egyik legmeghatározóbb tulajdonos-fejlesztőjének a mostani lesz az első zöld kötvény kibocsájtása. Az ebből származó bevételt a csoport zöld kötvényekre vonatkozó keretrendszerének megfelelően az Alfa csoport portfóliójának fejlesztésére és bővítésére fordítják. Ennek keretein belül olyan ingatlan befektetéseket hajtanak végre, amelyek során a megújuló energiaforrásokra és energiahatékonysági megoldásokra összpontosítanak.

55 000 négyzetméternyi új befektetés

A csoport könyvvizsgálója, a KPMG értékelte az Alfa Group portfóliójának jelenlegi állapotát. A KPMG mint harmadik fél ellenőrzi a korlátozott kibocsátást megelőző bizonyossági jelentést a kiadott zöld kötvénykeretre vonatkozóan, ami a zöld kötvénykibocsátás alapjául szolgáló ICMA alapelvek és követelmények szerint történik.

Az Alfa Group több mint 20 éve van jelen a magyar és szlovák ingatlanpiacon mások mellett olyan beruházásokkal mint az Alfa11 industrial park office, az Alfa office center vagy a HA11ER újépítésű lakópark a Haller utcában. A csoport jelenlegi hozamtermelő eszközportfóliója jól diverzifikált a városi logisztikai, kiskereskedelmi parkok és az irodai szegmens között. összesen közel 100 000 négyzetméter bérbeadható területtel.

A fenntartható, hosszútávú politikának és a jó újra befektetéseinek köszönhetően a csoport az elmúlt 5 évben földterületeket szerzett, és most elsősorban az új fejlesztésekre összpontosít: városi logisztikai és városi lakó projektekre, beleértve a bérlakások bérbeadását is. Az új befektetések mértéke meghaladja az 55 000 négyzetméter bérbeadható és értékesíthető területet, ami jelentősen bővítve a csoport tevékenységét.

Az Alfa Groupról:

Az Alfa Group 1995 novemberében hozta létre első magyarországi egységét. A Csoport rendkívül sikeres üzleti modellel rendelkezik, és napjainkban több mint 15 állandó beruházást üzemeltet, amelyek az energiahatékonyság tekintetében a legjobbak a kategóriában. Az elkövetkező 5 évben a fejlesztési terv a budapesti városi ipari és lakóingatlan beruházásokra összpontosít.

A Csoport hosszú távú elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett bizonyítják a zöld megoldásokba való befektetések az ingatlanbefektetésekben, például a Korzó kiskereskedelmi központban elhelyezett napelemek, amelyek az energiaszükséglet 30%-át megújuló energiával állítják elő, vagy a budapesti Alfa HUB irodákban a bérlők bevonása a fenntartható működésbe. A Csoport 2021 harmadik negyedévében szeretné kiadni debütáló zöld kötvényét.

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Gazdaság

Comments are closed.