Támogatott tartalom

5 érv az automatizált robotfűnyíró mellett

A kertes házzal rendelkezők egyik része áldásként, másik része átokként tekint a gyepgondozásra, azon belül is a fűnyírásra. A különböző elektromos vagy benzines fűnyírók között néha az ember nem is tudja, mit válasszon. Nos, ennek hatására jelentek meg a piacon a robotfűnyírók. Hogy miért is hasznos egy ilyen robot a háznál? Olvasson tovább!

Kényelem a köbön

Az automatizált robotfűnyírók mellett bátran hátradőlhetünk, hiszen az első egy-két futtatás után a készülék ismerni fogja a kert minden zeg-zugos részét. A kicsi és közepes méretű kertek gyepjeit hamar lenyírja, és önmagától visszatér az állomására, ahol feltöltheti magát. Amire érdemes figyelni, hogy ne legyen az útjában semmi, különben a háziállat játéka vagy a nem jól leválasztott veteményes bánhatja.

Könnyű tárolás

Egy megfelelően kialakított tárolóhely esetén sosem lesz gondunk a tárolással: csupán arra kell figyelni, hogy a kialakított állomás esővédte helyen legyen, ahol megkapja a megfelelő áramellátást.

Csendes munkás

Az automata robotfűnyíró másik előnye, hogy a hagyományos fűnyírókhoz képest sokkal kevesebb zajkibocsátással dolgozik. Nem lesz gond a hétvégi fűnyírás vele, hiszen kevésbé zavarja meg a szomszédokat, vagy a mi háztáji pihenésünket.

Biztonságos

Amennyiben kisgyermekek és háziállatok vannak a közelben, olyankor mindig nagyon ébernek kell lenni, ha komolyabb szerszámokkal dolgozunk. A robotfűnyíró vitathatatlanul biztonságosabb a hagyományosokkal szemben, mivel beépített biztonsági funkciókkal ellátott – az érzékelőknek köszönhetően észleli az útjába kerülő tárgyakat, így elkerülve az ütközéseket. Ha pedig valaki felemelné, esetleg felborulna, akkor automatikusan leáll, ezzel is növelve a biztonságos használatot.

Tolvajok kíméljenek

Ha esetleg attól tartanánk, hogy valaki ellopná a robotfűnyírót, ne aggódjunk: olyan szinte eltávolíthatatlan GPS nyomkövetőt építenek ezekbe a készülékekbe, aminek köszönhetően hamar megtalálhatjuk azt akár a telefon, akár a gyártó ügyfélszolgálatának a segítségével. Némelyik pedig külön PIN-kóddal működik, így ha valakinek nem áll rendelkezésére, akkor a tárgy azonnal hasznavehetetlenné válik.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: OrthsMedienGmbH

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.