Támogatott tartalom

A darázsirtás biztonságosságát a hozzáértés garantálja

Mindannyian korán megtanuljuk, hogy a darazsak csípését bizony érdemes elkerülni. A rovarok jellegzetes megjelenésükkel és karakteres, zúgó hangjukkal szerencsére könnyen felhívják magukra a figyelmünket, így biztosan észrevesszük, ha az otthonunkba befészkelte magát egy csapat.

A darazsak egyik ismérve, hogy szürkületkor elvonulnak, ezért régebben a darázsirtás elsősorban a kora esti vagy a kora reggeli időszakban volt aktuális. Ezen a téren egyetlen kivételt képez a lódarázs, mivel ez a rovar éjjel is aktívnak számít. A mai modern mérgek azonban a hatóidejük miatt napszaktól függetlenül bevethetőek.

Az ételek és a cukros italok rendszerint előhívják őket, így a gyakori megjelenésük figyelmeztető jelként szolgálhat a számunkra. Ilyenkor természetesen indokolttá válik a darázsirtás, amit a legbölcsebb, ha szakember segítségével oldunk meg.

A professzionális darázsirtás általában permetezéssel történik, azonban előfordulhat, hogy a darázsfészek nehezen vagy éppen egyáltalán nem megközelíthető. Ilyenkor egy úgynevezett röplyukon keresztül hajtják végre a szakemberek az irtást.

Ez a típusú darázsirtás már nem permetezéssel történik, hanem egy speciálisan erre a célra kialakított, nagynyomású porozógép segítségével. Ez az anyag könnyedén megtapad a felületen és hosszú ideig megtartja mérgező tulajdonságát.

Az ágyi poloska jelenlétét a darázséval ellentétben nagyon nehéz észrevenni, az egyetlen figyelmeztető jel a fertőzöttségre a rovar csípése. Az ágyi poloska irtás során a szakemberek sem a hátrahagyott nyomok alapján tájékozódnak, hanem megcélozzák a rovar által kedvelt területeket.

Mivel egy úgynevezett méregmező jön létre az irtás alkalmával, ezért a hatóanyag mindenhol megtapad, ahol csak szükséges.

A patkányirtás minden olyan esetben indokolt, ahol a a házi módszereink nem vezetnek eredményre. A lehető legjobb, ha már a megelőzésről is alaposan gondoskodunk és igyekszünk olyan környezeti feltételeket teremteni a házban és az udvaron, ami nem teszi vonzóvá a kártevők számára a letelepedést.

Érdemes rendbe tenni a lomos helyeket és levágni a ház közelébe belógó faágakat, mivel ez az egyik módja annak, hogy a rágcsálók bekerüljenek a padlásunkra.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.