Támogatott tartalom

A Formula 1 világa: mindent a sportágról és a rajongókról

A Formula 1 a világ legrangosabb nemzetközi autóverseny-sorozata. Európa mellett versenyeznek többek között Ázsiában, Ausztráliában és persze Amerikában egyaránt. A versenypályák kapcsán akadnak városi és hagyományosan erre a célra kialakított vonalvezetésű pályák is.

Az eredmények alapján évente avatnak egyéni és csapat világbajnokot, nem csoda, hogy világszerte százmilliók nézik végig minden egyes hétvégén a futamokat. Nincs ez másként itthon sem, ahol egy ideje igencsak nagyot mennek a Forma 1-es ajándéktárgyak.

Ebben a cikkben az F1 világába engedünk betekintést. Eláruljuk, hogy mitől ennyire népszerű és hol tart most a sportág.

A Formula 1 pályafutása

A Pamutlabor Pólónyomda Formula 1-es pólói nem véletlenül kerültek a kínálatba, hiszen évről évre egyre nagyobb a rajongótábora ennek a sportnak.

Minden évben elkészül például az adott évadra szóló versenynaptárt és versenypályákat bemutató változat, de vannak egyénre szabott, pilótákat bemutató modellek is. Se a Hamilton-, se az Alonso-, se a Verstappen-rajongóknak nem kell csalódniuk, hiszen mindenki találhat a kedvencét ábrázoló felsőt.

Természetesen nemcsak pólók, hanem egyéb kiegészítők is készülnek Forma 1-es mintákkal, szövegekkel. Nem véletlen ez, hiszen az első világbajnokságot még 1950-ben rendezték meg, azóta pedig töretlen a népszerűsége.

A történelmi központ Európa, de ettől függetlenül az egész világon versenyeznek, többek között Brazíliában, Amerikában, Japánban, Ausztráliában vagy éppen az Egyesült Arab Emírségekben.

A magyar nagydíj 1986 óta a versenynaptár része, egy darabig pedig még az is marad. Ez volt az egyetlen olyan, amit akkor szocialista országban rendeztek meg.

A világ legdrágább sportága

Talán mondani sem kell, hogy a világ legdrágább sportágáról van szó, a csapatok költségeit viszont nagy részben a szponzorok fedezik. 2017-ben a Liberty Media tulajdonába került a Forma 1, azóta pedig rengeteg változást hajtottak végre.

Egyre inkább azon volt a hangsúly, hogy mit tudnak adni a rajongóknak, hogy ők élvezzék a versenyeket. Nem csoda, hogy megannyi F1-es ajándéktárgy, kiegészítő, ruhanemű, de még sorozat is készült.

A pénz nagy úr, így minden pályára egyre több és több lelátót építettek, hogy még több rajongó nézhesse végig a helyszínen a versenyeket. Nem véletlen, hogy hétvégéről hétvégére megdőlnek a nézettségi rekordok, ami nemcsak a helyszíni szemlélőket jelenti, hanem a tévék előtt ülőket is.

A Liberty Media igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a marketingre, aminek hatására mindenki Forma 1-es pólóban, pulcsiban, nadrágban, sapkában akar tündökölni.

A legsikeresebbek

Sokáig a legsikeresebb pilóta a német Michael Schumacher volt, azonban Lewis Hamilton is megszerezte a 7. világbajnoki címét, ezzel egálba kerültek. A jelenlegi mezőnyből még Verstappennek és Alonsónak vannak világbajnoki címei. Előbbi valószínűleg idénre már megszerezte a harmadikat, hiszen toronymagasan vezeti a tabellát.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.