Támogatott tartalom

A gyertyaláng fénye tovább ékesíthető?!

A gyertyafény páratlan jelenség, ami teljesen új megvilágításba helyezhet mindent. S igen, ez kétértelmű kijelentés, hiszen mind fizikailag, mind lelkileg valós és megtapasztalható az igazságtartalma.

Ráadásul, ha már lakberendezés, akkor kár lenne szó nélkül elmenni amellett, hogy nem mindennapi kisugárzásával csak és kizárólag gazdagíthatja a környezetét.

Egyetlen lángban ezernyi üzenet loboghat?

Igen! Nem mindegy, hogy kiért, miért ragyog a fény lángnyi formája. A kegyeleti mécseseknek a szépsége talán pontosan azért annyira megkapó, megható és megrendítő, mert egészen máshova irányítják a figyelmet, mint ami a hétköznapokban megszokott. Nem kifelé, hanem befelé. Nem lefelé, hanem felfelé.

Van bennük valami, valami olyan töltet, ami szavakkal nem írható le, de ami élővé válik, főleg ha jelentéssel ruházzák fel. Márpedig az emlékezés olyan köntös, ami súlyosnak tűnik ugyan, de amit a fény képes elviselni, sőt. Képes megfényesíteni.

Ehhez nagymértékben hozzájárulhat a mécses megjelenése, kialakítása és az a fajta kisugárzása, ami alapjáraton árad belőle, és aminek a meglétéhez nincsen köze a fénynek. Már csak azért is érdemes ilyen szemmel is ránézni a kiszemelt modellre, mert nem mindegy, hogy amikor aktuálisan nem lobog a láng, akkor milyen kép rajzolódik ki.

Ha a mécses megjelenése önmagában elgondolkodtató, önmagában passzol a környezetéhez, akkor be is teljesítette a feladatát. Mert azon túl, hogy fénybölcsőként szolgál, annál sokkal többre hivatott. Hiszen egyetlen pillantást is elég vetni rá és máris átalakul minden. Betoppan az elcsendesedés és vele együtt a visszaemlékezés.

A fény vidámságot is közvetíthet?

Természetesen! De azért ebben az esetben sem jó, ha a lángocska magában árválkodik. Még jó, hogy a gyertyatartókat olyan stílusos kiegészítőknek tartják, amik gyakorlatilag a lakás egészében joggal kérhetnek maguknak teret és helyet. S kaphatnak is, ugyanis vonzó kisugárzásuknak köszönhetően öltöztetnek, s még csak ezután következik a gyertyagyújtás, ami meg pláne felteheti az i-re a pontot.

Kép forrása: Ewalds.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.