Támogatott tartalom

A kerti partik sztárjai

Enni mindenki szeret, pláne, ha a szabad ég alatt gyűlik össze megannyi éhes száj. A friss levegő meghozza az étvágyat, a közösen elfogyasztott ebéd vagy vacsora pedig feltölti a lelkünket. Szerencsére már jó ideje itt a grillpartik, kerti sütögetések szezonja, a nyár! Tippjeinkkel nem csak a legjobb házigazda, de a nap séfje is te leszel!

Kerti grillek

Fontos hangsúlyozni, hogy most a kültéri ételkészítésről lesz szó, a beltéren használható grillekről egy másik alkalommal beszélgetünk. Gondoljuk át vásárlás előtt, hogy milyen kültéri adottságokkal rendelkezik otthonunk, és e szerint válasszunk kerti grillt.

Ha sok hely áll rendelkezésünkre, bátran válogassunk a szebbnél szebb nagyméretű álló grillek kínálatából! Amennyiben kicsi a teraszunk, nem kell lemondani erről a kulináris élvezetről, hiszen nem csak a kisméretű álló grillek, de az asztali verzió is a barátunk lesz.

grillezés

Kép forrása: Pexels.com

Ez után már csak azt kell mérlegelnünk, hogy milyen tüzelőanyaggal kívánunk dolgozni. Kényelmesek válasszák a gázzal vezérelt grillt, hiszen ennél a típusnál pontosan lehet beállítani a sütési erősséget, és viszonylag hamar kerül asztalunkra frissen sült étel.

Hátránya, hogy gondoskodnunk kell PB gázpalackról. Az elektromos grillek általában kisebb kapacitásúak és beltéren is használhatóak, viszont mindig gondolnunk kell megfelelő áramforrásra. A leggyakrabban választott típus a faszénnel vagy brikettel fűthető grill, hiszen az enyhe füstös aroma csak ezzel a verzióval érhető el.

grillezés

Kép forrása: Pexels.com

Tűzrakóhelyek, kemencék

A nyársalás szerelmesei számára jó hírünk van: a Favi.hu kínálatában számtalan biztonságos, ugyanakkor esztétikus tűzrakóhely található, így nem kell a gondosan ápolt gyepet feláldozni egy szalonnasütésért.

Azon túl, hogy biztonságosabb is egy direkt erre a célra kialakított tűzrakóhely, nagyon könnyen kezelhető, praktikus és még a nyaralásra is magunkkal vihetjük! Így bárhol könnyedén rakhatunk tüzet, melyen a legfinomabb bográcsos, vagy nyárson sült ételeinket készíthetjük.

grillezés

Kép forrása: Pexels.com

Aki pedig inkább pizzát, vagy BBQ-t sütne a saját kertjében, annak sem kell hatalmas épített kemencével bajlódnia, hiszen jó néhány kerámiakemence közül választhat. Még a legkisebb erkélyen is előcsalogathatod Itália ízeit, hála a kompakt méretű kerámia pizzasütőnek, mely kicsik és nagyok kedvence lesz.

Képek forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.