Támogatott tartalom

A környezettudatosság jegyében tapétázzunk!

Ma, amikor már minden a fenntarthatóságról, az ökologikus megoldásokról szól, akkor teljesen természetes, hogy az otthonunk felújítása során is próbáljuk ezt a szemléletet követni mind anyag-, mind pedig módszerválasztás során.

Ehhez azonban nem csupán annyi tartozik, hogy minél természetesebb anyagokkal próbálunk meg dolgozni, hanem az is, hogy prémiumminőségű termékeket választunk, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog egyhamar sor kerülni cserére.

De nézzük csak meg közelebbről, hogy mit is jelent ez. Ha például bármilyen oknál fogva új színű, stílusú falakat szeretnénk, akkor a tapéta is teljesen ökologikus megoldásnak fog számítani, kiváltképp akkor, ha azt igencsak magas minőségben szerezzük be. Mutatjuk, hogy mire is érdemes odafigyelni!

Csatáról szó sincsen!

Bár a wallmaxx.hu stíluscsatát idéző kollekciója a neve szerint összecsapásokat ígér, a valóságban teljesen más történik. Hogy mi?

Többek között az, hogy a különféle stílusok összetalálkoznak, és karöltve teszik pazarrá az otthonunkat. Míg korábban az azonos színű és méretű bútordarabok okoztak csak harmóniát, és tették az összképet harmonikussá, ma már sokkal szabadabb kezet kapnak az otthonteremtők.

A fent említett kollekció darabjai például sikeresen ötvözik a modern és a klasszikus elemeket, így egyszerre innovatívak és hagyománytisztelők, valamint elegánsak. Ha ez még nem lenne elég, hatalmas erénye ezeknek a darabokat, hogy mindegyik lakberendezési stílusirányzattal kiválóan összeegyeztethetők.

Ennek a titka persze a mértékletesség. Mivel ezek a tapétacsodák csillognak, fénylenek és elkápráztatják a csodálóikat, ezért a túl sok belőle már agyonnyomja a teret és a benne lakókat egyaránt.

Éppen ezért érdemes kiválasztani egy hangsúlyos falat, a többit pedig lehet színben hozzáigazítani. Így akkor a kettő szín nagyszerűen kiegészíti majd egymást, és olyan hangulatot teremt a helyiségben, amiről nem a stílusok csatája, hanem a stílusok egysége jut eszünkbe.

Mire ügyeljünk még a tapétavásárlás során?

Sokan döntenek ár alapján, és inkább teszik le voksukat az olcsóbb verziók mellett, gondolván, hogy akkor jobban járnak. Rövid távon valóban igen, hiszen több pénz marad az adott hónapban a pénztárcában.

Ellenben hosszú távon semmiképpen sem jó döntés, hiszen az olcsóbb tapéták szinte minden esetben silányabb minőséget is jelentenek. Így aztán jóval kevesebb ideig bírják, vagyis hamarabb kell ismét tapétázni. Ez természetesen nem is túl fenntartható megoldás, hiszen minél kevesebbet vásárolunk, a bolygónk annál boldogabb.

Merj változtatni!

Végezetül egy gyakori problémának igyekszünk elébe menni: ugyan sokaknak tetszenek az olyan merészebb, látványosabb tapéták, mint amilyet a fentebb említett webáruházban kapható Battle of Styles is képvisel, amikor a tettek mezejére kell lépni, a legtöbbnek inába száll a bátorsága.

Hogy ez velünk ne történhessen meg, és valóban el merjük hagyni a komfortzónánkat, kezdjük kicsiben, egy helyiség egy fala legyen a stíluscsata helyszíne!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.