Támogatott tartalom

A legromantikusabb városok Európában – nem csak Valentin-napra!

Sokaknak csak február 14-én, azaz Valentin-napkor érdekesek igazán a legromantikusabb városok Európában. Pedig nem csak ekkor érdemes ellátogatni ezekre a gyönyörű helyekre!

Ma már a fapados légitársaságoknak köszönhetően kis ráfordítással is könnyen meghódíthatjuk ezeket az ékszerdobozokat. És még csak a szerelmünkkel sem kell mennünk, elvihetjük a szüleinket, a testvérünket, vagy mehetünk akár a barátainkkal is.

Melyek a legromantikusabb városok Európában?

Sokan egyből rávágják, hogy “Ne viccelj már! Egyértelműen Párizs!”. Másoknak azonnal Velence jut erről az eszükbe. De igazából szinte mindenkinek van egy olyan település és egy olyan kép a fejében, amire szívesen gondol, mert járt ott, vagy még nem jutott el oda, de nagyon szeretne.

De még mielőtt elindulnánk bárhova is, ki ne maradjon az utasbiztosítás megkötése! Bár ne a betegségről vagy egy balesetről szóljon egy-egy ilyen út. De egy könnyedebb sérülés ellátása is horror összegeket emészthet fel egy ilyen védőháló nélkül! Nem lenne jó, ha emiatt gondolnánk később rossz szájízzel az addig számunkra oly kedves városra.

Most pedig nézzük is meg, hogy melyek azok a bizonyos települések a kontinensen!

Velence

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a maga egyediségével, a csatornáival, a romantikus gondolázással és a karneváli hangulatával. Bár az utóbbi esetén valóban megtelik turistákkal, így nem mindenhol lesz érezhető az a romantikus hangulat, amit keresünk, de cserébe egy egyedülálló, fergeteges hangulatot kapunk, ami semmihez sem fogható.

A vízen úszó Velence maga a csoda, melyre rengetegen kíváncsiak. A gondolázás természetesen kihagyhatatlan a szerelmeseknek! De az egész városnak megvan az a varázsa, amit sok szerelmes pár keres.

Párizs

Velencéhez hasonlóan Párizs sem maradhat ki a felsorolásról. Talán az Eiffel-torony az az épület Európában, ami közelében a legtöbb lánykérés történik. Nem véletlenül nevezik a szerelem városának!

Csodálatos éttermeivel, az egyedülálló hangulatával sokak szívét megdobogtatja. Sétáljunk egy jót a Szajna partján, nézzük meg a kulturális emlékeit, melyekből gazdagon tartogat számunkra Franciaország fővárosa. Múzeumok, divatházak, borászatok, sétálóutcák… Mind-mind megérdemli, hogy meglátogassuk őket!

Brugge

Egy talán még kevésbé felfedezett belga kisváros, melynek elbűvölő az atmoszférája. Mindegy, milyen évszakban vagy napszakban, mindegy, milyen időjárásban látogatjuk meg, mindig tartogat számunkra valami varázslatosat!

A belváros képeslapokra való, a csokoládé boltjai édes emlékeket tartogatnak számunkra, de a hajókázás is nagyszerű élményt nyújt mindenki számára. De kihagyhatatlan a csokoládé és a sült krumpli múzeum is, melyek szintén hamisítatlan belga hangulattal várnak minket.

Sok nagyszerű város felférhet még a listára. Mindenki meg fogja találni a saját kedvenc romantikus helyét a kontinensen.

Ne feledkezzünk meg az utasbiztosításunkról, hogy csak a legszebb élmények maradjanak meg!

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.