Támogatott tartalom

A lemez tetőfedés az egyik leghatékonyabb megoldásnak számít

Tetőfedő anyagok esetében több választási lehetőségünk is van. Amikor a számunkra megfelelőt keressük, akkor érdemes mindegyiknek az előnyeit és hátrányait számításba venni. Minden eset más, ugyanis rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy végül melyik lesz a tökéletes.

A lemez tetőfedés elkészítése nem egy bonyolult folyamat

Ráadásul a Káplár fatelep polikarbonát lemezeinek kínálatában minden szükséges alapanyagot megtalálhatunk és egyszerűen megrendelhetünk. A végső választást több tényező is befolyásolni is fogja. Oda kell figyelni arra, hogy pontosan miből készül az adott tetőfedő lemez.

Pontosan a tető mely részét akarjuk lefedni vele? Ha a kémény körüli területre keresünk megoldást, akkor a kéményfedő lemezt érdemes választani, amivel a szigetelés is ideális lesz. Ezt a kiegészítőt kifejezetten kéményekhez tervezték, hogy a vízszigetelés és a védelem tökéletes legyen.

Antennakivezetésekhez is érdemes külön speciális változatot keresni. Ezek a részek kiemelkednek a szerkezet síkjából, így más fajta kialakításra van szükség ahhoz, hogy megfelelő védelmet kapjanak.

Ha pedig a tető egyes részeit nem lehet cseréppel, zsindellyel lefedni, akkor jöhetnek a tetőfedő lemezek. Ezek közé tartoznak a horganyzott síklemezek, ami elérhető 1×2 méteres, 0.5 milliméteres vastagságban is. A segítségével hatékonyan lehet megakadályozni a nedvesség bejutását a szerkezetbe.

A tető egy olyan része otthonunknak, amelynek a megtervezésére, kialakítására és megépítésére különösen nagy figyelmet kell fordítani. A végeredmény nagymértékben meghatározza majd, hogy mennyire érezzük otthonosan magunkat. Nem szabad a minél olcsóbb megoldásokat keresni, a tető esetében elsődleges a minőség és az, hogy hosszú távon megfelelő védelmet tudjon nyújtani.

Ha lemez, akkor legyen polikarbonát

Nem hiába választják ezt a megoldást nagyon sok esetben. Tetőfedéshez gyakran alkalmazzák, mivel sokoldalú felhasználást biztosít. Szerves műanyagból készül, ami hő- és ütésálló tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett az esztétikai megjelenése is kiemelkedő. A modern építészetben előszeretettel használják.

Ez egy hőre lágyuló, víztiszta szerves műanyag, ami hidegen hajlítható és rugalmas. Az olvadáspontja is magas, 140-150 Celsius fok körül alakul, a gyulladáspontja 450 Celsius fok. A külső hatásoknak is hatékonyan ellenáll, akár 15-20 évig is képes megőrizni a minőségét. Tömör és üregkamrás kialakításban is elérhető.

Nem szabad elkapkodni a tervezést

A tetőszerkezet kialakítása során nem elég meghatározni a dőlésszögeket, valamint azt, hogy pontosan mekkora is lesz a struktúra. A felhasznált alapanyagokra még ennél is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A tető nem egy olyan része az épületnek, amit szeretnénk évente karbantartani, javítgatni. Ezért is kell a minőségi alapanyagok között válogatni.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.