Támogatott tartalom

A mennyezeti lámpák térhódítása

A mennyezeti lámpák olyan megoldások, amelyekkel minden helyiségben megteremtheted az általános világítást. A dimmelhető változatokkal pedig még a hangulatvilágításról is gondoskodhatsz.

A mennyezeti lámpák sokfélesége rengeteg lehetőséget biztosít a számodra

A mennyezeti lámpák segítségével pótolni, helyettesíteni lehet a természetes fényt, gondoskodva arról, hogy sötétedés után is tevékenykedhess. A megfelelő komfortérzet biztosításához, a munkához, tanuláshoz, főzéshez (a sor tetszés szerint folytatható) fény kell, ami ha kellő alapossággal van megtervezve, mindig ideális.

Míg a munkához, tanuláshoz, precíz feladatok elvégzéséhez koncentrált fényre van szükséged, addig a munka utáni szabad programokhoz már elég az általános megvilágítás is. Ha pedig relaxálni, pihenni szeretnél, akkor annak is megvan a maga módja – ami nem más, mint a hangulatvilágítás.

Az optimális mennyezeti világítás ismérvei

Az optimális mennyezeti világítás kialakításához nem árt előre tervezni. Erre azért van szükség, mert sokféle lehetőség áll a rendelkezésedre: az egyszerűtől a bonyolultig, a klasszikustól, a modernig, a csodaszép fekete mennyezeti lámpától, a hatalmas kristálycsillárig.

Egy tudatosan kiválasztott mennyezeti lámpa nemcsak segíti az otthoni munkavégzést, hanem lényegesen kényelmesebbé, biztonságosabbá teszi az életedet. Szerepet játszik abban is, hogy olyan hangulatot teremthess, amivel maximálisan elégedett lehetsz.

Mire érdemes figyelned a mennyezeti lámpák kiválasztásakor?

A mennyezeti lámpák kiválasztásakor figyelembe kell venned:

  • Fontos az adott helyiség rendeltetése – természetes, hogy a gyerekszobába nem fogsz súlyos és drága kristálycsillárt felszerelni, ahogy a konyhába sem való egy pókemberes búrával díszített lámpa.
  • Érdemes azt is átgondolni, hogy milyen technológiát érdemes előnyben részesíteni: a beépített LED modul legyen a megoldás vagy a cserélhető fényforrással rendelkező lámpa.
  • Lényeges megtervezned azt is, hogy a kapott fény milyen erősségű és színhőmérsékletű legyen – ez is függ az adott helyiségtől, az ott végzett tevékenységtől.
  • Figyelj arra is, hogy a mennyezeti lámpa jól illeszkedjen a szoba stílusához, a színekhez, anyagokhoz.

Hova, milyen mennyezeti világítási megoldások illenek?

Lássuk a lehetőségeidet:

  • A nappaliba – itt az egyensúlyteremtés az elérendő cél, mivel itt töltöd a legtöbb időt. A mennyezeti lámpák mellett bátran használj többféle világítóeszközt (fali, álló, asztali változatokat) ezeket akár külön-külön is fel és le tudod kapcsolni. Az is jó megoldás, ha a mennyezeti lámpa fényereje szabályozható.
  • Az étkezőbe a csillár is kiváló alternatíva, de nagyon népszerűek a függőlámpák is. A süllyesztett vagy mennyezetre szerelhető spotlámpákkal is sikeres lehetsz, hiszen ezekkel megvilágíthatod a területet akár reflektorszerűen is.
  • A konyha és a fürdőszoba azon helyiségek, ahol a magas fényáramú fővilágítás a nyerő.

Bármilyen mennyezeti lámpát szeretnél, az Alkonylámpánál megtalálhatod!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.