Támogatott tartalom

A műanyag bejárati ajtó nemcsak mutatós, hanem biztonságos is!

A bejárati ajtó a lakás egyik legfontosabb része, hiszen nélküle bárki besétálhatna otthonunkba. Szerepe sokrétű, hiszen megakadályozza az illetéktelen behatolást, emellett azonban nagyon fontos hő-, illetve hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik.

Ezenfelül esztétikai szerepe sem elhanyagolható, hiszen vendégeink első benyomásukat az ajtónk előtt szerzik. Mindenképpen át kell gondolunk a cserét abban az esetben, ha az ajtó már nem tudja betölteni a fenti funkcióit!

A bejárati ajtó kicserélése

Ha az ajtónkkal különböző problémák vannak, akkor mindenképpen érdemes kicserélni. A Zsola Ablak Kft. a műanyag ablak mellett a műanyag bejárati ajtót ajánlja, hiszen ezáltal biztonságossá tehetjük otthonunkat.

Mindenki tudja, hogy a műanyag ablakok kiválóan szigetelik a hőt, ezáltal a fűtési energia bent marad a házban. Viszont mit sem ér ez a remek tulajdonság, ha ugyanakkor a bejáratunk huzatos, így a hő egy része gond nélkül távozik a réseken.

Ugyanez a helyzet a hangszigeteléssel is. Nincs értelme annak, hogy az ablakok miatt már nyugodtan pihenhetnénk otthonunkban, azonban az ajtón keresztül folyamatosan jön be az utca zaja. Ha ezeket a problémákat észleli, akkor itt az ideje annak, hogy kiválassza új nyílászáróját, ami meg fogja oldani ezeket a problémákat.

Miért éppen a műanyag ajtót érdemes választani?

Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos fa alapanyaghoz, azonban általánosságban elmondható, hogy a műanyag kiküszöböli azokat a gondokat, amik a fa esetében gyakran jelentkeznek. A fa ugyanis élő anyag, ezáltal szárad, vetemedik, csavarodik.

Az újonnan beszerelt ajtó néhány év után már nem illeszkedik megfelelően a tokba, a lakkozás lepattogzik, valamint mivel nagyon érzékeny a nedvességre, ezáltal párás környezetben hamar penészfoltok jelentkeznek rajta.

Ezeket a kellemetlenségeket a műanyag ajtó esetében nem fogja tapasztalni, hiszen ez az anyag ellenáll a nedvességnek, az UV sugárzásnak és nagyon strapabíró is.

Milyen bejárati ajtók közül választhatunk?

Ma már hatalmas választékot talál a bejárati ajtók terén. Kiválaszthatja a színét, méretét, formáját, de meghatározhatja akár a vastagságát is, sőt, a díszítő panelek széles választéka következtében nagyon mutatós és egyedi megoldások is elérhetőek.

A teli változat mellett nagyon divatos a különböző üvegezéssel készült verzió, és a díszítő panelek mellett a famintázatú vagy az alumíniumhatású variáció is egyedi megjelenést kölcsönöz otthonunk bejáratának.

A műanyag bejárati ajtó előnyei

  • Könnyű kezelhetőség, egyszerű tisztíthatóság
  • Kiváló hő- és hangszigetelés
  • Megtartja a formáját, nem vetemedik
  • Többféle merevítési típus közül lehet választani
  • Egyedi megoldások is kivitelezhetők
  • Biztonságosak

Ha bármi ok miatt ajtócserére van szüksége, például mert megrongálódott, lakásfelújítást végez, vagy a jelenlegi nyílászáró nem felel meg az igényeinek, akkor azt ajánljuk, hogy tegye le a voksát a műanyag bejárati ajtó mellett, hiszen a fenti kiváló tulajdonságok által évtizedekig élvezheti az általa nyújtott biztonságot.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.