Támogatott tartalom

A partközeli hosszú előkével kivitelezett pontyhorgászat tippjei

Mi minden kellhet a partközeli hosszú előkés pontyhorgászat sikeréhez? Mi lehet az előnye egy ilyen típusú pecának, és mire érdemes célzottan figyelni a felkészülés során? A cikkben ezekre a kérdésekre mutatjuk meg a gyakorlatias válaszokat, úgyhogy vágjunk is bele a részletekbe!

A hosszú előkével kivitelezett pontyhorgászat sikerének elsődleges titka

Természetesen a tudatos helyválasztás az, ami döntően befolyásolja az ilyen típusú horgászatok eredményességét. Vagyis amennyire csak a lehetőségek engedik, úgy érdemes megtalálni a pontyok vélt tartózkodási helyét.

Elvégre nem mindegy, hogy például a Fishinda webshop etetőanyag és csali választékából kiválasztott keverékeket és csalétkeket a vízterület melyik részeire sikerül bejuttatni. A megfelelő helyismeret és a precíz helyválasztás döntő fontosságú.

A kulcs annak a feltérképezése, hogy az aktuális évszakhoz és időjáráshoz viszonyítva a vízterület melyik részein lehetnek a halak. Kora tavasszal például jó eséllyel a partmenti sekélyebb részek lehetnek a nyerők, ahol hamarabb bukkannak a pontyok megfelelő táplálékra.

Milyen felszerelés passzolhat a partközeli hosszú előkés pontyhorgászathoz?

Kiindulásként egy közepesen erős feeder horgászbot és egy hozzá passzoló orsó tökéletesen megteszi. Elvégre nem kell messzire dobni, sokszor a 10-20 méter körüli távok precíz elérése is tökéletesen elegendő.

A felszerelést ugyebár a hosszú előkével végzett horgászathoz javasolt igazítani. Etetőkosárból nem feltétlenül kell túlzottan nagyot választani, hiszen a peca közelre történik. Az előke hossza viszont döntően befolyásolhatja az eredményességet.

Amikor a halak nehezebben, gyanakvóan kapnak, bátran mehetünk akár a méter körüli hossz irányába is. Alapesetben viszont a fél méter körüli előke hosszúság is tökéletesen megfelelhet. Peca közben persze ezt is tetszőlegesen lehet variálni.

Egyén tippek

Ha egy mód van rá, érdemes célzottan egy adott helyet meghorgászni. Ebben nagy segítséget jelenthet az orsó zsinórklipsze, amibe a zsinórt kiakasztva a kosár mindig ugyanazon a távon fog megállni.

Kulcsfontosságú természetesen a kellően homogén, a pontyok számára vonzó etetőanyag bekeverése is. Mindenképp célszerű a kaját rostálni, hiszen egy homogén eleggyel nagyobb eséllyel lehet összegyűjteni a halakat.

A partközeli pontyhorgászat során előnyt jelent, hogy a pontyok rendszerint elárulják, ha megérkeztek az etetésre. A túrások, fordulások tapasztalása után már csak annyi a dolgunk, hogy a megfelelő csalit tegyük fel a horogra.

Ami lehet apró bojli vagy pellet, wafter vagy popup csali is. Ezt is érdemes egészen addig variálni, amíg igazán be nem indul a horgászat, illetve a halfogás.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.