Támogatott tartalom

A purhab szigetelés előnyei

A poliuretán olyan anyag, amelyet a mindennapi életben különböző formákban használnak, és amelyet a legtöbb építőipari szakember nagy teljesítményű szigetelő termékként ismer.

A purmester.hu szerint a purhab szigetelés hatékonysága mellett a tartósság az egyik olyan jellemző, amely egyértelműen megkülönbözteti a poliuretán szigetelő termékeket. Belső cellás szerkezete garantálja az időbeli stabilitását és szigetelési teljesítményének változatlan fenntartását.

A termék tartósságát úgy határozzák meg, hogy képes-e egy adott vagy hosszabb időn keresztül garantálni a kívánt viselkedést az előre látható hatások ellenére, ami a házak és lakások esetén magában foglalja a hőmérsékleti változásokat, a külső és belső időjárás közötti különbségeket és egyéb szempontokat.

A purhab nagyszerűen megfelel ezeknek az elvárásoknak, évtizedeken keresztül megőrzi a tulajdonságait.

Növeli az energiahatékonyságot

A poliuretán tartóssága biztosítja az építőelemek hőtechnikai teljesítményét, és ezáltal az épület energiahatékonyságát annak teljes élettartama alatt.

A hőszigetelő termékek tartóssága jelentős hatással van az épületek életciklusköltségeire. E költségek mintegy 70%-a az épület használati fázisához kapcsolódik, a legjelentősebb részük a fűtési és hűtési beruházásnak felel meg.

Ha a szigetelőanyag idővel nem tartja meg a hatékonyságát, és az épület homlokzatán keresztül megnő a hőhidak száma, az energiaköltségek jelentősen emelkedni fognak.

A szigetelőanyag javítása vagy cseréje a becsült élettartam lejárta előtt negatívan hat a pénztárcánkra, főleg, ha arra gondolunk, hogy a szigetelőréteg gyakran nehezen hozzáférhető.

A purhab legfontosabb előnyei

Zaj: a poliuretán betölti a hangszigetelés funkcióját. Véget vet az utcáról vagy a szomszédoktól érkező zajoknak.

Elkerüli a hőveszteséget télen és a hideget nyáron: a purhab azonnal tágul és szinte mindenhol megtapad, a legkisebb repedéseket is kitölti, így megszünteti a hőhidakat.

A nedvesség eltűnése: a purhab használatával a területen folyamatos szigetelőréteg van, megszakítások nélkül. Ebben az esetben a poliuretánhab vízzáró tulajdonságainak köszönhetően képes megakadályozni a nedvesség bejutását a házba. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy mikroszkopikus szinten lélegezzen, így a mikroorganizmusok és gombák nem halmozódnak fel.

Energiatakarékosság: és itt most nem arról van szó, hogy a bolygónak teszünk szívességet, hanem a zsebünknek. Mert többé nem kell annyi pénzt költenünk fűtésre vagy hűtésre.

Könnyű telepítés: nem olyan, mint más hőszigetelők, amelyekhez nagyszámú segédelemre és bonyolult alkalmazásra van szükség. Akár egyetlen ember is elvégezheti a munkát.

Lehetséges szivárgások: nemcsak a falak, mennyezetek és padlók esetében használják, hanem a fürdőszobában vagy az ablakok környékén fellépő kisebb szivárgásoknál is, amelyek szigetelést igényelnek.

Minimális vastagság: hőteljesítményének és cellás szerkezetének köszönhetően az szórt purhab minimális vastagság mellett maximális szigetelést biztosít.

Igen, a purhab rendkívül hatékony hőszigetelő anyag, amelyet egyre gyakrabban használnak Magyarországon is.

Kép forrása: Purmester.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.