A somlói galuska és a kókusztekercs
Kétségtelen, hogy a jó somlói galuskához idő kell, ezért, ha el szeretnénk készíteni ezt a finomságot, akkor pár órát rá kell szánnunk. A somlóihoz először két sima, fehér piskótát kell készítenünk, majd ezután hasonló módon kell elkészítenünk a kakaós piskótát is.
Ha a piskóták kisültek, akkor elkészítjük a cukros szirupot, melyet citrom és narancs reszelt héjával és rumaromával is ízesítünk, illetve tehetünk bele ízlés szerint mazsolát is.
A somlói fontos összetevője továbbá a vaníliakrém és a csokiöntet is. Bár sok rétegből, lépésből áll, érdemes elkészíteni, mivel egy isteni finom sütemény. A pontos somlói galuska receptet megtaláljátok a Tutirecept oldalán.
Ha egy egyszerűbb, gyorsabb, illetve sütés nélküli sütire vágysz, akkor készítsd el a csodás kókusztekercset! A hagyományos kókusztekercs süteményt mindenki el tudja készíteni, de mégis mindig nagy sikere van.
A tésztához mindössze össze kell kevernünk a darált háztartási kekszet a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható, ne széteső masszát kapjunk. Ezután ki is nyújthatjuk kókuszreszeléken.
Közben elkészítjük a krémet, melyhez a porcukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A kinyújtott kekszes tésztára halmozzuk egyenletesen a krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit. 3-5 órára mindenképpen hűtőbe kell tenni, de jobb, ha egy egész éjszakát áll. A tésztájába tehetünk rumaromát is.
Képek forrása: Tutirecept.hu
Hirdetés (X)