Támogatott tartalom

A víz világnapja margójára

Minden év március 22-én friss mottóval jelentkezik Magyarországon a víz világnapja. „A víz érték. Becsüld meg!” – így hangzik a 2021-es év jelmondata. A világnapot nemes célból hozták létre, hogy minden ember számára biztosítva legyen a tiszta víz a bolygónkon. Az iható víz az élethez nélkülözhetetlen, azonban több földrajzi térségben is hiánycikk.

Magyarország igen kiváltságos helyzetben van. Hiszen az ivóvíz- és a gyógyvízforrásai is gazdagok. Olyannyira, hogy a dubai világkiállításon hazánk ezt a témát dolgozta fel, amivel aztán a turisták tömegeinek figyelmét vonta magára.

Egy csepp odafigyelés – Top 5 hazai értékes víz

A hazai megújuló vízkészletünk szerencsére magas. Így egyre növekszik a minőségi, tiszta, ellenőrzött vizekre a fogyasztói igény. Ilyenek az ásványvizek, a gyógyvizek, az egyéb speciális eljárással, oxigénnel dúsított vizek.

Listánkon olyan prémiumvizek szerepelnek, amik áldásosak az emberi szervezet számára. Fogyasztásukat a szakemberek is gyakran javasolják terápiás célból.

1. Parádi gyógyvíz

A kénes savanyúvíz természetesen szénsavas és kalciumban gazdag. Az emésztőszervi betegségek gyógyításában partner. A gyomornedv elválasztását csökkenti vagy épp fokozza, attól függően, hogy étkezés közben vagy éhgyomorra isszák.

2. Parádi ásványvíz

Élettanilag nélkülözhetetlen sókat és nyomelemeket tartalmaz. Így nem csak a szomjat oltja, hanem feltölti a szervezetet ásványi anyagokkal. Gyermekek is kortyolhatják, hiszen a benne lévő kalcium elősegíti a csontok és a fogak képződését. Időskorúaknak pedig kifejezetten ajánlott, mert akadályozhatja a csontritkulást.

3. Salvus gyógyvíz

Kellemetlen hasi panaszok kúrálására javasolt. Ilyen a hányinger, a gyomorégés, a puffadás, a savtúltengés, a gyomorfekély. Továbbá a légúti fertőzések ellátásában is segíthet inhaláló vagy párologtató szerkezetbe töltve.

4. Hunyadi és Ferenc József keserűsós gyógyvizek

A székrekedés és a bélgyulladás orvoslására megfelelő. A keserűvíz huzamos fogyasztásával kezelhető a székrekedés miatt kialakult aranyérprobléma és alhasi fájdalom, valamint segít beállítani a székelés rendszerét. Ezen túl alkalmazható fogyókúrában, diétában étrend-kiegészítőként is.

5. Kaqun oxigénnel dúsított víz

A magyar felfedezés, amit egyre többek figyelmét kelti fel. Külsőleg a szépségápolásban használják. Belsőleg fogyasztva hosszú távon javíthatja az egészségünk minőségét.

Kiváltságos helyzetben vagyunk, mert nem csak elérhető számunkra a friss víz, de opciók is vannak a választáshoz. A felsorolt vizek mindenkinek elérhetők és megvásárolhatók. Látogasson el webshopunkba!

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.