Támogatott tartalom

Álláskeresés Hajdú-Bihar megyében

Mindegy hány éves az ember, az álláskeresés mindenkinek egy kényes téma, és még akkor is nehezen szánja rá magát, amikor már nagyon váltani kellene. Más a helyzet, amikor egy ismerős szól egy üresedésről, hiszen akkor nincs úgymond kényszerhelyzet és megvan a választási lehetőség, maradjunk a jelenlegi pozícióban vagy váltsunk az újonnan hallott állásra.

Pihenés az újrakezdés előtt

Érdemes még az utolsó hetekben kivenni a szabadságot, elutazni valahova és egy nagyot pihenni, hogy akire sok feladat vár, mint az álláskeresés, az feltöltődve tudjon nekiállni.

Kifejezetten a Debrecen környéki lakosok számára jelent lehetőséget, hogy a https://debrecenallas.hu/allasok/mezogazdasag-kornyezetvedelem kategóriaoldalon már külön szedve csak a saját régiójuk ajánlatait olvashatják csoportosítva, jelen esetben a mezőgazdaság és a környezetvédelem területéről, de a Debrecenállás weboldalon más munkakörökre is rá lehet szűrni.

Ez újdonságot jelent az álláskeresésben, mert eddig mindig minden hirdetést országosan tudtunk megnézni. Cégek esetében is úgy találtuk meg a nyitott pozíciókat, hogy a felsorolásban mindig meg kellett keresni, hogy az adott régióban, ami érdekes lehet, van-e üresedés.

Ezért nagy segítséget jelent a Debrecenállás oldal, ahol célzottan megkapjuk a környék lehetőségeit, és nem kell órákat eltölteni a böngészéssel és szűrésekkel.

A pályázati anyag összeállítása, frissítése

A legtöbb helyre egy szakmai önéletrajzot és egy kísérő, más néven motivációs levelet kérnek. Ezenkívül, főleg állami, leginkább közalkalmazotti, köztisztviselői állások esetén csatolni kell különféle dokumentumokat, bizonyítványokat, igazolásokat.

A szakmai önéletrajznak tömörnek, lényegre törőnek és rövidnek kell lennie. Nem szabad hosszasan részletezni, hogy melyik munkahelyen, mik voltak a feladatok, hanem a megpályázott állás elvárásainak megfelelően javasolt azokat a pozíciókat részletezni, amelyek relevánsak az adott, meghirdetett állás kapcsán.

A motivációs levél célja olyan információk megosztása, amelyek nem kerülhetnek bele az önéletrajzba, de szeretnénk, hogy tudjon róla a potenciális munkáltató. A motivációs levél az a hely, ahol meg kell jelölni, mely dokumentumok kerülnek csatolásra.

Munkahely a természetben

Szerencsére még sokan vannak olyanok, akik nem akarnak állandóan a számítógép előtt ülve dolgozni, és érzik, hogy a természet az, ahol igazán magára találhat az ember. Ezért fontos, hogy az ilyen típusú személyek megtalálják azokat a munkalehetőségeket, amelyek pont őket keresik.

A mezőgazdaság és a környezetvédelem is ilyen területek, hiszen rettentő sokat tudnak tenni itt az emberek azért, hogy élhető környezetben éljünk, és ez maradjon meg a következő generációk számára is.

A mezőgazdaságban a különféle gépkezelő állások az egyik példa erre, a környezetvédelemben az államilag finanszírozott, például Nemzeti Parkok álláskeresős pályázatai mellett, ha valaki magánzó szeretne lenni, akkor pedig kertépítőként is elhelyezkedhet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.