Gazdaság

AM: népszerű a csemetekertek gépbeszerzésének támogatására kiírt pályázat

Az Agrárminisztérium (AM) Vidékfejlesztési program keretében megjelentetett felhívására az első pályázati körben 802 millió forint összegben érkezett támogatási kérelem, és ezidáig 333 millió forintról már meg is születtek a támogatói döntések a csemetekertek gépbeszerzésére.

Közleményük szerint a hazai, jó minőségű erdészeti szaporítóanyag iránt fokozott a kereslet. Ezért az erdészeti szaporítóanyag-termesztési ágazat versenyképességének fenntartásához, fokozásához szükséges új gépek, eszközök beszerzéséhez, vagy minőségi cseréjéhez az AM 1 milliárd forintos keretösszeggel 2020. július 31-én tett közzé pályázati felhívást.

Ennek keretében kizárólag erdészeti szaporítóanyag-termesztést szolgáló projektekhez volt igényelhető támogatás, különösen a csemetekertek műveléséhez szükséges traktorokat, a terület és talajelőkészítés gépeit, továbbá a szaporítóanyag-termesztéshez és a növényvédelemhez szükséges gépeket lehetett beszerezni.

A pályázat népszerű, ezért lehetőség van a támogatási kérelmek további benyújtására. 2021. január 12-től, várhatóan 2021. július 13-ig, kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező mezőgazdasági termelő nyújthat be, a Magyar Államkincstár https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén.

A részleteket tartalmazó pályázati felhívás és annak mellékletei a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el – írta az AM.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Friss cikkek innen:Gazdaság

Comments are closed.