Támogatott tartalom

Animációs videók mint modern marketingeszközök

Szinte alig emlékszünk arra az időszakra, amikor még az embereknek elég volt szórólapokat osztogatni és plakátokat kitenni. Természetesen a retró reklámeszközöknek is megvan a maga szépsége, illetve még napjainkban is alkalmazzuk őket, de a digitális üzleti életben ennél jóval többre van szükség ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Mondjuk ki; az a jó, ha minél egyedibb, extrémebb, látványosabb és frappánsabb ötleteket vetünk be. A következő cikkben most az animációs videók sajátos üzleti funkcióit mutatjuk be, hátha te is kedvet kapsz valami olyasmihez, amit még eddig nem próbáltál!

Miért lett népszerű az animációs videó?

Az ütős marketinghez manapság már nem elég egy-egy jól csengő szlogen vagy leírás, az embereket ugyanis nem csak az érdekli, hogy maga a produktum mit tud, sokkal inkább az, hogy nekik miben segíthet. Az Ideastyle szolgáltatásai például kifejezetten erre, pontosabban fogalmazva a vevőre koncentrálnak, s ezek között különösen nagy hangsúlyt kap az animációs videó elkészítése. De miért éri meg ilyen videókat beépíteni a hirdetési kampányokba?

Bizonyos termékek, szolgáltatások esetében a vállalat egyszerűen bemutathatja, hogy a felkínált ajánlat mire képes, milyen problémákat old meg és hogy miért előnyös a használata az ügyfelek számára. Ha mindezt írásban tennénk, vajon hány oldalt kellene begépelnünk? Ez nemcsak számunkra, de a látogatók számára egyaránt fárasztó lenne, tekintve, hogy senki nem szeret regényeket olvasni a vásárlás előtt.

Példa: Hány oldalban mutathatnánk be egy olyan naplementét, amilyet azelőtt sosem láttak az emberek? Ez egy animációs videóval sokkal jobban átadható.

Tudtad, hogy a videós hirdetések jobban teljesítenek?

A közösségi média felületein is óriási harcok folynak a kedvelésekért, a konverziókért. Azonban az idő múlásával azt vesszük észre, hogy egyre nehezebb felkelteni az emberek érdeklődését. Egy-egy hirdetés megszerkesztése roppant egyszerűnek tűnhet, de cselekvésre ösztönző hirdetést már nehéz kreálni.

Az adatok azt mutatják, hogy a videós hirdetések sokkal jobban teljesítenek, mint a sima posztok. A látszólag egyforma tartalmak látványa már senkit nem dob fel, a képeknél talán elidőznek a felhasználók 1-1 másodpercet, de a videó, ami elindul, hosszú másodpercekre lekötheti a vevőt.

A videó több elérést hoz?

A videós tartalmak átlagosan tízszer több interakciót képesek generálni. Ezek a videók kifejezetten ajánlottak olyan vállalatok számára, akik nem túl látványos, izgalmas folyamatokat szeretnének bemutatni a vásárlóknak. Mivel ezek komolyabb költségekkel járnak, többnyire csak a nagyobb cégek veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

Egy-egy ötletes videó sokkal nagyobb hatást képes kelteni a potenciális vevőben, ezért minden cégnek érdemes elgondolkodnia azon, hogy beruház-e egy ehhez hasonló koncepcióra.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.