Mozaik

Átadták az Év Agrárembere díjat

Átadták az Év Agrárembere díjat, amelyet 2020-ban Pálmai Ottó nyert el – közölte az Agrotrend Csoport hétfőn az MTI-vel.

Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, szakemberekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.

A szervezők 2020-ban ismét tíz kategóriában keresték az Év Agráremberét, az elismerésre több mint 80 személyt jelöltek. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot kapott jelölt, Bárány Péter nyerte el. Életműdíjban részesült Szent-Miklóssy Ferenc. A Erste Bank különdíját Szakács Tamás kapta.

A 2020-as Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei Bárány Péter (agrárinnováció), Ackermann Tamás (agrárgépészet),  Kiss György (állattenyésztés), Molitórisz Károly (feldolgozó-élelmiszeripar), Rácz József (fenntartható gazdálkodás), Derdák Gábor (fiatal gazda), Koch Pálma (jövő agrárszakembere), Orlóci László (kertészet), Berkes Gábor (növénytermesztés), Pálami Ottó (növényvédelem).

Az agraragazat.hu korábbi közlése szerint Pálmai Ottó 2003 óta címzetes egyetemi docens, 25 éven át, a nyugdíjazásáig Magyarország legnagyobb megyei növény- és talajvédelmi intézményének volt igazgatója Velencén. Keszthelyen a Georgikon Alapítvány elnöke, amely a hagyományőrzésen kívül fiatal kutatókat, oktatókat és szerény anyagi körülmények között élő hallgatókat támogat.

Kép forrása: Agraragazat.hu

Forrás: MTI

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.