Támogatott tartalom

BTK csavarkompresszor – az ipari felhasználók választása

Duális opciók

A kompresszorok gyártása és fejlesztése hosszú utat tett meg idáig. A kínálat mára meglehetősen letisztult lett, mégis képes megfelelni az igények többségének. Az egyik jelentősebb felhasználói kör az iparhoz kötődik, a készülékek azonban ezt az akadályt is magabiztosan veszik.

A kompresszorok fejlődéstörténete viszonylag régre nyúlik vissza, ám a robbanásszerű fejlődés mindössze az 1970-es évektől indult el. Az innováció központja Olaszország, ezen belül is a FIAC gyár volt, akik a mai napig is megbízható gyártónak bizonyulnak. Az évtizedek során a kompresszorokat mindig igyekeztek az aktuálisan legjobbnak ítélt megoldásokkal ellátni. A működési elvek sokat módosultak, sok pedig nyom nélkül tűnt el közülük.

A kínálatban mára mindössze két kompresszor típus található meg, ám ezek is képesek lefedni minden vásárlói igényt. Míg a dugattyús kompresszorok a hobbi felhasználók, addig a csavarkompresszorok az ipari felhasználók számára jelentenek megoldást. Ezen belül persze mindig akad variációs lehetőség, de az alap leosztás minden esetben ez.

Az ipar számára pedig kiemelten fontos, hogy a legmegfelelőbb eszköz kerüljön kiválasztásra. Erre a BTK csavarkompresszor kínálata már önmagában is garancia.

Csavaros megoldások

csavarkompresszor

Kép forrása: Freepik.com

A csavarkompresszorok lelkét ténylegesen csavarok adják, melyek szavatolják a precíz és hatékony működést. A két, mérnöki precizitással elhelyezett csavar egymással ellentétes forgása ugyanis olyan sűrítési megoldást jelent, mely hosszútávú nagy teljesítményt eredményez. A BTK csavarkompresszor palettája többek között emiatt is lehet érdekes az ipari szereplők számára. A termelésben ugyanis nélkülözhetetlen a folyamatosság, a megbízható működés.

A BTK csavarkompresszor készlete persze ezen felül jóval összetettebb, a kategórián belül sokféle egyéb specifikáció bújik meg. Így a döntés talán mégsem annyira egyszerű a rutinosabb felhasználók számára sem. Probléma persze ezzel sincs, hiszen a BTK csavarkompresszor szakértői rendelkezésre állnak, tanácsaikkal segítve a legmegfelelőbb eszköz kiválasztását. Munkájuk pedig nem is csupán itt ér véget.

Hosszútávú használat

Egy kompresszor esetén kifejezetten sokat számít az odafigyelés, az időszakos karbantartások kivitelezése és esetenként a szakértői szerviz. Mivel az iparban kiemelkedően fontos a folyamatosság, e munkák rendszeres elvégzése nem hogy lehetőség, de egyenesen kötelesség. Ezt azonban szintén jobb szakértőkre bízni, a BTK csavarkompresszor szerviz szolgáltatása pedig ismét csak rendelkezésre áll.

A rendszeres karbantartás és a kisebb-nagyobb hibák azonnali javítása, a kopó alkatrészek időszakos cseréje évekkel képes meghosszabbítani egy csavarkompresszor életét. Még akkor is igaz ez, ha egyébként sokat igénylő, megterhelő ipari használatról beszélünk. A szakértő segítség a vásárlás és a működtetés során egyaránt fontos, így érdemes élni ezzel a lehetőséggel akár ipari, akár lakossági felhasználókról legyen szó.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.