Gazdaság

Csavarkompresszorok ipari használatra

A kompresszorok között sok eltérő működési elvű készülék található, az ipar számára mégis a csavarkompresszorok jelentik a megoldást. Mi lehet az oka annak, hogy éppen ez a típusú berendezés elégíti ki leginkább az ipari szereplők igényeit?

A kompresszorok típusait alapvetően a működési elvük alapján szokás elkülöníteni. Korábban számos olyan modell is elérhető volt – csúszólapátos, axiális stb. – mely mára kikopott a felhozatalból. Mostanra a hazai forgalmazók – mint például a BTK Kft. – portfólióját böngészve jól látható, hogy két főszereplője maradt a kínálatnak.

A termékskála két szegmensét a dugattyús- és csavarkompresszorok alkotják. Az, hogy éppen ez a két működési elv maradt meg a gyártók horizontján, nem véletlen.

Mindkét típus más-más területeken hasznosítható és mindkét esetben olyan jellegzetes tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek jól elkülöníthetővé teszik őket. A dugattyús kompresszorok a lehető legegyszerűbb felépítésű készülékek.

Költséghatékony működésük okán elsősorban otthoni és barkács célokra ajánlott gázsűrítők. A csavarkompresszorok ezzel szemben már jóval kifinomultabb szerkezetek, így áruk is magasabb. Elsődleges alkalmazásuk ipari területen jellemző.

Az ipari igények szolgálatában

kompresszor

Az ipari szektorban számos területen alkalmazhatnak kompresszorokat. Legyen szó gyártásról, tisztításról, tesztberendezésekről vagy pneumatikus elven működő gépekről, a sűrített levegő létfontosságú a mindennapokban.

Az ipari szereplők számára egy kisebb termeléskiesés is óriási károkat okozhat. Így kiemelten fontos, hogy a folyamatok összes szegmense hibátlanul működjön. Bár a csavarkompresszorok által szolgáltatott sűrített levegő egy egészen apró szelete ezeknek a folyamatoknak, mégis esszenciális fontossággal bír.

A csavarkompresszorok felépítésüket tekintve is precíziós készülékek, hiszen két, mérnöki pontossággal pozícionált orsó felel a működésükért. Ez a precizitás pedig működésükben is megmutatkozik. A csavarkompresszorok képesek a folyamatos, nagy teljesítményre, így a sűrített levegő megszakítás nélkül rendelkezésre áll.

Az iparban pedig éppen erre a megbízhatóságra van szükség. Ez tehát a fő indok, mely az ipar számára kiemeltté teszi ezeket a berendezéseket.

Hosszútávú levegőellátás

A megbízhatóságnak és nagy teljesítménynek persze ára van. Ennek jegyében a csavarkompresszorok képezik a kínálat legmagasabb árkategóriáját. Az ipari szereplők számára egy ekkora befektetés csekély ár a folyamatos levegőellátásért és a meghibásodások minimális kockázatáért.

A csúcskategóriás csavarkompresszorok sok esetben már inverterrel rendelkeznek, vezérlésükért pedig mikroprocesszor felel. Ez a technológia még precízebbé és megbízhatóbbá teszi az adott készülékeket.

Az ipari csavarkompresszorok minimális karbantartást igényelnek. Érdemes azonban odafigyelni az időszakos ellenőrzésekre, átnézésekre és esetleg szükséges apróbb javítási munkákra.

A nem megfelelő használatból vagy a karbantartás elhanyagolásából fakadó hibák és szükséges szervizmunkák magas költségekkel bírnak. Azonban ha kellő odafigyeléssel működtetjük a kompresszort, hosszútávú és költséghatékony megoldást kapunk.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Gazdaság

Comments are closed.