Mozaik

Édesburgonya sütése – íme, 3 szuper recept!

Az édesburgonya sütése elképesztően egyszerű: az ínycsiklandozó és egyben egészséges finomság elkészítéséhez akár a konyhai tevékenységek terén teljesen zöldfülűként is bátran hozzáláthatunk.

Termeljük meg magunknak az alapanyagokat!

Azok a szerencsés személyek, akik a családi ház mellett egy kisebb-nagyobb kertecske boldog tulajdonosainak mondhatják magukat, az édesburgonyát akár odahaza is megtermelhetik. Ennek több előnye is van.

A kertészkedés egyrészt roppant kellemes elfoglaltság, amely a felborzolt idegrendszerre is jó hatással van, másrészt a saját termelésű édesburgonyával anyagilag is jobban járunk, mintha a boltból vásárolnánk meg azt.

Édesburgonya sütése – gyors, finom és megunhatatlan

Az édesburgonya elkészítése tehát nem ördöngös feladat: mutatunk 3 szuper ötletet, így Te is változatossá teheted a gasztronómiai repertoárodat.

Amiért mindannyian rajongunk: egészben sült édesburgonya

Válasszunk körülbelül egyforma méretű burgonyákat, amelyeket alapos tisztítás után máris betehetünk az előmelegített sütőbe. A sütéshez használt tepsit béleljük ki sütőpapírral, így a burgonya nem fog odaragadni a sütőalkalmatosság aljára.

Az édesburgonya sütése akár 60-70 percet is igényelhet – amint kész a finomság, óvatosan vágjuk meg a közepét, így fűszerezhetjük, vajjal ízesíthetjük a sült édesburgonyát.

Kockára vágott sült édesburgonya

Ha szeretjük a fűszeres ételeket, ezért a receptért rajongani fogunk! Az édesburgonyát kockára kell vágnunk, majd ízlés szerint megfűszereznünk, kis olajjal bekennünk. A sütőt melegítsük elő 190-200 Celsius fokra, majd tegyük be a tepsibe helyezett burgonyakockákat. Ha így készítjük el a sült burgonyát, a sütési idő körülbelül 25-30 percig tart.

A ropogós hasáb édesburgonya titka

Az édesburgonya hasábként megsütve sajnos nem igazán ropogós – kivéve, ha kukoricakeményítős masszával öntözzük azt meg sütés előtt. A szósszal bekevert hasábokat tegyük tepsibe, arra viszont figyeljünk oda, hogy ne zsúfoljuk tele a tepsit. Az ínycsiklandozó étel előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készül el.

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.