Gazdaság

Értéknövelő szolgáltatások a raktárban, avagy mi történik a „nagy szürke kockában”?

A kiskereskedelmi üzletek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a termékeket ízlésesen, tetszetős formában tárják a vásárlók elé. Rendezett környezetben, a szemnek is kellemes csomagolásban szinten minden termék kelendőbb, legyen szó desszertről, háztartási cikkekről vagy akár italokról.

A díszes szalagok, masnik azonban legtöbbször nem a gyártószalagon kerülnek a termékekre. De ha nem ott, akkor hol? Itt kerülnek képbe az értéknövelő szolgáltatások. Lássuk, mit értünk ezek alatt!

Szezonális termékekből az év egyetlen hónapjában sincs hiány: az ünnepektől a nagy sporteseményeken és a nyaraláson át az iskolakezdésig mindig van egy-egy uralkodó téma az üzletekben.

Ezenfelül a gyártók az újonnan bevezetett termékeik köré is változatos promóciókat szerveznek, amelyeknek elengedhetetlen része az akciós csomag – sorakoznak a duopackok, „2-t fizet, 3-at vihet” kiszerelések, így lesz olcsóbb a pelenka, a mosogatószer vagy a kávé. Karácsony és húsvét táján pedig fantáziadús állványokon kelleti magát a szaloncukor és a csokinyúl.

Logisztikai központ, az átmeneti állomás

Ezekben a termékekben legalább egyvalami közös, mégpedig, hogy általában nem közvetlenül a gyártótól érkeznek a boltokba, hanem hosszabb-rövidebb ideig raktárakban, logisztikai központokban tárolják őket. Erre egyrészt a megfelelő készletszintek fenntartása, másrészt a kiszállítások észszerű ütemezése miatt van szükség. De nem csak tárolásra gondolhatunk ám!

Raktárlogisztika, máshogy, mint hinnénk

raktárlogisztika értéknövelő szolgáltatások

Itt történik meg az egyes üzletek által igényelt mennyiségű áruk összekészítése, de itt végzik a logisztikai szolgáltatók az olyan értéknövelő szolgáltatásokat is, mint a címkézés, az áruk összecsomagolása, szettekbe, multipakkokba rendezése, az italzárjegyek felragasztása vagy a promóciós állványok (displayek) összeállítása és feltöltése.

Sokkal több mint raktározás

A logisztikai szolgáltatókkal való együttműködés révén a vállalkozások általában is sok erőforrást takarítanak meg, hiszen sok speciális feladatot szervezhetnek ki. A raktári értéknövelő szolgáltatásokra pedig különösen igaz ez, mert bár egyes folyamatok nagy mértékben automatizálhatók, más műveletek sok manuális munkát igényelnek.

Ezeket a feladatokat a Raben Group létesítményeiben rutinos, dedikált csapatok végzik, kimondottan erre a célra kialakított munkaterületen. Valódi kis manufaktúrák ezek, ahol a nagy dobozból kicsi, a gyári egyenkartonból színes díszcsomagolás, a tömegtermékből vonzó árucikk lesz.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Gazdaság

Comments are closed.