Támogatott tartalom

Ezért fontos, hogy megfelelő gumiabroncs kerüljön fel a mezőgazdasági gépeinkre

Gumiabroncs vásárlása során több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy az adott abronccsal használat során maradéktalanul meg legyünk majd elégedve. Az abroncs típusa, és mérete természetesen lényeges akkor is, amikor mezőgazdasági gépjárműveinkre szeretnénk új gumiabroncsokat venni.

Szerencsére napjainkban már igen széles kínálat tárul elénk akkor, ha éppen traktorokhoz, kombájnokhoz, vagy egyéb mezőgazdasági gépekhez szeretnénk radiál vagy éppen diagonál szerkezettel rendelkező gumiabroncsot vásárolni.

A legnagyobb gyártók megbízható termékei tudják a biztonságos munkavégzést garantálni, éppen ezért egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen márkájú, milyen típusú gumikat szerelünk fel a mezőgazdasági gépeinkre – írj az Autotire

Mezőgazdasági gumik vásárlása: Milyen szempontok szerint válasszunk?

Remélhetőleg minden autóvezető tudja, hogy mennyi minden múlhat azon, hogy milyen gumiabroncs van a jármű kerekein. Egy személygépjármű esetében is rengeteget számít, ha télen egy megfelelő minőséggel rendelkező téli gumival van felszerelve, hiszen így nem fog tudni megcsúszni a jeges, vagy havas utakon a kocsi.

Bár az autósok köreiben a négyévszakos gumi is egyre népszerűbb, fontos kihangsúlyozni, hogy ennek használata mindig kompromisszumokkal jár. A mezőgazdasági gépek karbantartása mindig magasabb költségekkel jár, mintha egy személygépjárműről beszélnénk.

Gondoljunk csak arra, hogy egy jó gumin múlhat egy traktor üzemanyag-fogyasztása is, ezt pedig leginkább a gumiabroncs típusa tudja befolyásolni.

Ha a mezőgazdasági területen helyezkedtél el, akkor nagy valószínűséggel tisztába vagy azzal, hogy mekkora kiesést jelenthet az, ha egy 1-2 napig nem tudja ellátni a feladatát egy munkagép, éppen emiatt több dolgot is figyelembe kell vennünk, mikor új mezőgazdasági gumiabroncsokat vásárolunk.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a traktorok, vagy a mezőgazdasági gépek esetében a gumiabroncsokon legalább annyi minden múlik, mint magukon, a gépeken.

Elengedhetetlen, hogy tisztába legyünk a pontos méretekkel, ugyanis ezek is nagyon eltérőek lehetnek a mezőgazdasági gumik esetében is. Ha ezzel nem vagyunk tisztába, a pontos gumiméretet a gép dokumentumaiból le tudjuk ellenőrizni.

Miért különlegesek a mezőgazdasági gumik?

A mezőgazdasági gépeknél a gumi a legdrágább alkatrész, ezek ugyanis a gép árának akár 10-12%-át is meghaladhatja. Éppen ezért a vásárlás tétje nagyobb, mintha egy személygépjárműre szeretnénk gumit vásárolni.

A mezőgazdasági gumiabroncsok között sokfélét meg tudunk különböztetni. Ha a tökéletes gumiabroncsot szeretnénk kiválasztani egy traktorhoz, akkor annak meg kell felelnie a pontos méretnek, a szükséges súlynak, de még azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen felületű utakon fogjuk használni az adott abroncsokat: mezőgazdasági földterületeken, erdőben, egyenetlen terepen, vagy aszfalton?

Emellett a legújabb mezőgazdasági gumi vásárlása során is egyaránt figyelni kell a gyári használati utasításokra, illetve a járószerkezetre vonatkozó szabályok betartására is. Így tudunk ugyanis arról meggyőződni, hogy az adott gumiabroncs túlterhelés nélkül, megfelelő hatásfokkal végzi a munkáját, megfelelő biztonság, kényelem és hosszú élettartam mellett.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.