Támogatott tartalom

Ezért jó, ha egy informatikai cég üzemeltet egy állásportált

Amikor egy informatikai cég üzemeltet egy állásportált, annak számos pozitív hozománya lesz. Tudatos tervezés, kivitelezés és fejlesztés áll majd mögötte, hogy a marketinglehetőségeket ne is említsük. Nézzük is meg, hogy melyek pontosan ezek az előnyök.

Az állásportál részben fejlesztői szemmel van felépítve

Amikor megterveznek egy állásportált, sok mindenre kell gondolni. Persze elsősorban arra, hogy milyen feladatot fog ellátni az oldal, milyen funkciókkal kell, hogy rendelkezzen stb. Viszont ha informatikai cég a megálmodója egy ilyen felületnek, akkor ott jellemzően a háttérrel, a jövőbeli módosítási lehetőségeknek való megágyazással sem lesz gond.

Ha megnézzük, hogy például a http://www.itnav.hu oldalon milyen szolgáltatásokat találunk, akkor jól látható, hogy tökéletesen megfér az általános informatikai feladatellátás az állásoldal üzemeltetéssel is. De még mennyire!

Nagyon jó, hogy stabil hátteret kapnak ezek a portálok, de emellett számos egyéb kritériumnak is megfelelnek, melyekre lehet, hogy egy nem a szakmából érkező megbízó nem figyelt volna. Nem véletlen, hogy a kiváló névválasztásnak köszönhetően létrehozott városszintű portálok tökéletesen harmonizálnak egymással.

Széles marketing repertoár

Az egyik sarkalatos pontja egy weboldal működtetésének, hogy mennyire tudjuk bevonni a marketingtevékenységünkbe. Egy állásoldalnak nem csak a saját, de a megbízó cégek marketingjébe is tudnia kell illeszkedni.

Már eleve úgy kell felépíteni az egész felületet, hogy az alkalmas legyen minderre. Pl. tudnia kell kezelni az olyan regisztrált ügyfelek igényeit, mint amilyet a cégek támasztanak egy ilyen oldallal kapcsolatban. Gondolunk itt például arra, hogy technikailag milyen módon oldják meg a kiemeléseket, vagy miként szabályozzák ezek időbeli korlátját stb.

De már eleve az is nagyfokú marketingszemléletre utal, ha egy ilyen oldal neve úgy épül fel, hogy az állás szót és a települések nevét tartalmazza. Ez SEO szempontból nagy ütőkártya! Már ennek köszönhetően is hatalmas előnyre tesz szert az ilyen oldal, ugyanis szinte 100%-ig megfelel már a nevük is annak, amit a legtöbbször keresnek az emberek.

És akkor ott van még a blogolás lehetősége is, mely szintén több lehetőséget nyit ki: eleve fontos és hasznos információkat lehet vele átadni az álláskeresőnek. De akár későbbi szponzorált tartalmak megjelenítésére is alkalmas lehet.

Stabil üzemeltetés, gyors reagálás

Sarkalatos pont, hogy mennyire stabil és gyors egy weboldal. Ha az ehhez szükséges informatikai tudás házon belül elérhető, mint az Itnav esetén, akkor garantáltan nem lesz gond ezen a téren.

Ismerni fogják azokat a szabályokat, amiket be kell tartaniuk, és azokat a trükköket is, melyekkel jó irányba befolyásolhatják mindezt. Az pedig kifejezetten jó, hogy a lehető leggyorsabban tudnak reagálni, bármi is történjen az oldallal!

Jól látható, hogy mennyi pozitív hozománya van annak, ha egy állásportált informatikai cég üzemeltet. Érdemes cégként jelen lenni az ilyen oldalakon.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.