Támogatott tartalom

Farmer táska házilag – 20 perc alatt

Van 20 perce a tökéletes ajándék elkészítéséhez? Nem kell hozzá más, csak egy régi farmernadrág, amit már nem használ. Ahelyett, hogy kidobná, csináljon belőle újrahasznosított farmertáskát házilag. Praktikus kiegészítő a hétköznapokra, vásárláshoz, de ajándéknak sem utolsó!

Az ötletet a TáskaCity webáruház Pinterest oldala adta, ahol kreatív agyszüleményekből kreált divatos táskákat találhat.

Farmer táska házilag –3+1 lépésben

Eszközök, amire szüksége lesz

A farmer táska gyártásához hosszúszárú farmernadrág kell, amiből két darabot különítsen el erre a célra. Szüksége lesz még ollóra, textilragasztóra, varrógépre, vonalzóra, varrótűkre, szabókrétára, és átlátszó körömlakkra.

1. Vágja fel a régi farmerját

Fektesse le a nadrágot és az egyes szárak aljától mérjen ki 40 centimétert, majd vágja le minkét szárat a jelölésnél. Ezután a belső varrás mentén vágja fel a nadrágszárakat. Hajtsa ki, és az oldalsó szélekről vágja le a varrást.

2. Zsebek

Vágja ki mindkét hátsó zsebet a farmerből, és hagyjon rá plusz 1 centimétert a zsebek felett. Ezt az 1 centiméteres ráhagyást hajtsa hátra, és ragassza le. Helyezze el a zsebeket a szétnyitott szárakra, és ragassza vagy varrja rá körben – kivéve a tetejét.

táska

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Yaoqi

3. A táska összevarrása

Helyezze egymásra a két farmerdarabot a színével befelé, és egyenes öltéssel varrja körbe, vagy ragassza meg a széleket. Majd cikk-cakk öltéssel zárja le a szélet, vagy vigyen fel átlátszó körömlakkot lezárásként, hogy megakadályozza a kopást. Végül fordítsa ki, ezzel elkészült a táska.

De valami még hiányzik!

+1. A fogantyúk elkészítése

A másik farmer száraiból vágjon ki két darab 50×9 centiméteres téglalapot. Hajtsa be a hosszabb széleket kb. 1-1 centiméter szélességben és vasalja le. Majd hajtsa félbe hosszában az így kapott téglalapokat, és vasalja le az élét. Ezt követően varrja le a hosszú széleket. Ugyanezt végezze el a másik farmerdarabbal is. Ezzel elkészült a táska két füle.

Jelölje be a táska közepét, és innen számítva 7-7 centimétert mindkét irányba. Helyezze az egyik fület a jelekre, rögzítse varrótűvel, és varrja hozzá a táskához a fogantyú alján. Majd fordítsa át, a megfelelő helyzetbe, és a táska széléhez közelebb is öltse meg az erősebb tartás miatt. Ismételje meg a műveletet a táska másik oldalán is.

A farmer nemcsak örökdarab, de anyaga elnyűhetetlen, ezért kár lenne kidobni, ha már nadrágként lejárt a mandátuma. Ezzel az egyszerű módszerrel 20 perc alatt praktikus szütyőt készíthet belőle, ami méretéből fakadóan ideális kiegészítő a hétköznapokra. Kedvenc olvasnivalóját, az ebédjét vagy egy pulcsit is magával vihet benne. A külső zsebekbe kerülhetnek az apróságok.

Ha nincs ötlete karácsonyra, készítsen farmer táskát házilag, amivel garantáltan örömet fog okozni női családtagjának!

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: Sandra Seitamaa; Unsplash.com / Szerző: Yaoqi

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.