Mezőgazdaság

Gyepgazdálkodást segítő munkacsoportot hozott létre az agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán (NAK) belül gyepgazdálkodási munkacsoport alakult, amely egyebek mellett a legelő- és réthasználat feltételeit hivatott javítani – közölte a NAK az MTI-vel kedden.

A munkacsoport szakmai vezetőjének Tasi Juliannát, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Gödöllői campusának nyugalmazott egyetemi docensét választották. A csoport alapító tagjai között egyetemi oktatók, kutatók, tenyésztőszervezeti vezetők és gyakorló gazdák vannak.

Zászlós Tibor, a NAK mezőgazdaságért felelős országos alelnöke a közlemény szerint elmondta: a gyepgazdálkodás a húsmarha- és juhtartásban nélkülözhetetlen, komoly jelentőségű, a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kell kapnia.

A munkacsoporttal jelentős előrelépést lehet elérni, egyúttal növelni a legelők, rétek fontosságának társadalmi elismertségét is. Emellett a munkacsoport szakmai muníciót is kíván adni a döntéshozók számára – mondta.

Wagenhoffer Zsombor, a NAK állattenyésztési osztályának elnöke szerint első feladat a hazai gyepterületek kiterjedéséről és minőségéről egzakt adatok gyűjtése, ami alapul szolgálhat egy gyepstratégia megalkotásához.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Friss cikkek innen:Mezőgazdaság

Comments are closed.