Támogatott tartalom

Hogyan távolítsuk el hatékonyan a ragasztót az autónkról?

Vannak, akik nem értik, hogy egyáltalán hogyan kerülhet ragasztó az autóra. A kátrány, a bogarak felcsapódása és egyéb környezeti szennyeződések jelenléte tiszta sor, de a ragasztóanyag a járműveken jóval ritkább. Mások azonban jól tudják, hogy a probléma valós. Gondoljunk csak az autópálya-matricákra vagy a különféle reklámcélú táblákra!

De az is előfordulhat, hogy a gyerekünk dekorálta ki az autónkat ily módon. Az sem ritka, hogy egy céges flottából vásároltunk, és akkor bizony az arculati elemektől, illetve azok nyomaitól szeretnénk megválni.

Vagyis a környezetünkből millió meg egy helyről maradhat ragasztó az járművön. Nem minden eset könnyű, de az biztos, hogy a megfelelő szerekkel megoldható a probléma. Nézzünk szét például mindenképp a POLIRTECH.HU külső ápolói között!

Mivel távolítsuk el a matricákat?

Az említett webáruházban találhatunk olyan speciális anyagokat, amelyek eltávolítják a ragasztót, ugyanakkor az autó többi felületével kíméletesek. Amikor egyik vagy másik termék mellett döntünk, akkor a ragasztó típusa legyen a meghatározó! Más kell ugyanis akkor, ha túl komoly, és szintén más, amikor csak enyhébb problémával állunk szemben.

Néhány szer, ami jól működik

Az olyan szerek, amelyek igazán nagy hatásfokkal dolgoznak, akár még a fényezést is károsíthatják. Ebben az esetben ne hagyatkozzunk a házi készítményekre és praktikákra, inkább válasszunk egy professzionális készítményt! A ragasztóeltávolító spray ilyen lehet. De makacsabb szennyeződés (például kátrány és műgyanta) esetén létezik koncentráltabb anyag is.

Van arra lehetőség, hogy akkumulátoros fúróra szerelt vaníliakoronggal végezzük ezt a munkát. Ilyenkor sem kell félni attól, hogy kárt teszünk a járműben, hiszen a speciális gumiformula enyhe nyomás mellett tökéletesen működik. Arra azonban ügyeljünk, hogy kerüljük a túl erős mozdulatokat!

Hogyan történik az eltávolítás?

Ha a spray mellett döntünk, akkor csak a felületre kell ráfújni, és máris dolgozni kezd. Rövid időn belül feloldja a ragasztó maradványait. Ezután egy tiszta, mikroszálas ronggyal érdemes áttörölni, hogy makulátlan legyen az eredmény. Az erősebb szerek esetében is hasonlóan érdemes ezt a feladatot végezni.

Arra mindenképp figyeljünk, hogy ki legyen hűlve az érintett felület. Vagyis ha napon állt órákig az autó, akkor először vigyük be a garázsba, vagy álljunk vele hűvösebb helyre. Aztán jöhet a munka!

Persze olyan is van, hogy valaki nem foglalkozik a ragasztó maradványaival, hanem hónapokon vagy akár éveken is a járművön hagyja. Ez már a “nehezebb eset” kategóriája.

Ilyenkor ugyanis az időjárás beleégetheti a fényezésbe, és csak nagy nehézségek árán lehetséges vagy egyáltalán nem kivitelezhető az eltávolítás. Ne várjuk meg ezt, ne okozzunk magunknak több munkát! Lássunk neki a tisztításnak, ahogy lehet – a megfelelő szerek segítenek!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.