Mozaik

Íme, a legegészségesebb zöldségek és gyümölcsök – a nutrition coach ajánlásával

A zöldségek és gyümölcsök kivétel nélkül egészségesek. Azonban nagyon fontos azt is meggondolni, hogy pontosan milyen összeállításban szeretnénk ezeket fogyasztani és mikor – hiszen, nem egyforma tápanyagtartalommal rendelkeznek ezen növények.

Íme, lássuk, hogy pontosan mit lenne érdemes fogyasztani és hogyan, amikor enni szeretnénk! A cikket a CoachingEgyetem ajánlásával kaptuk.

A zöldségek – melyek egész egyszerűen nem hiányozhatnak

Alma – az alma egy rendkívül ízletes és finom gyümölcs, mely bearanyozza a nyári szezont. Van jonatán, idared és még sok másik fajta – csupán a mi ízlésünkön múlik, hogy melyiket szeretnénk inkább megenni és melyiket nem.

Szőlő – a szőlő az őszi szezon egyik legjobb gyümölcse. Rendkívül lédús és ízletes – ez teszi mindenek felett olyannyira egyedivé. Ráadásul van vörös és fehér szőlő egyaránt – ezekből is számtalan különböző borfajtát csinálnak.

Körte – a körte a másik jellegzetes gyümölcs, ami az őszi szezonból nem hiányozhat. Kifejezetten finom és ízletes ez is – ennek köszönhetően rendkívül sokan vásárolják meg, és a piacokon is hatalmas népszerűségnek örvend.

Paradicsom – a paradicsom az olasz konyha legfenségesebb sztárja. A pizzáról, makaróniról, lecsóból nem hiányozhat – de még egészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk el. Ilyenkor ugyanis semmilyen tápanyag nem alakul át benne.

Fokhagyma – a fokhagyma egy rendkívül erős antioxidáns. Ha a kifejezett egészségesség lenne a legfontosabb, akkor ezt kell ennünk – szinte bármilyen egészségügyi panasz esetén rendkívül jó opció.

Répa – a répa teli van B-vitaminnal – még a gyerekeket is beszínezi, ahogy ezt rengetegen tudják. Kissé nehéz elrágni, de turmixolva akárki el tudja fogyasztani.

Hogyan érdemes ezeket fogyasztani?

A megfelelő összeállítás a legfontosabb. Mindig úgy fogyasszuk, hogy együttesen finomak legyenek ezek a gyümölcsök – ami igazából ízbeli stílusvilágot és összhangot követel meg tőlünk, semmi mást.

Akár recept oldalakat is nézegethetünk – hiszen itt mindent meg lehet találni. Készíthetünk akár mártásokat, sülteket, szószokat vagy tortákat is ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből – mindennek csupán a képzeletünk szab határt.

Az aktuális évszak is megszabja valamelyest a lehetőségeinket

Az éppen aktuális évszak is megszabja valamilyen szinten, hogy milyen lehetőségeink lennének és ezek mennyire adottak. Nem mindig lehet kapni olcsó paprikát vagy fokhagymát – de ha az aktuális évszaknak megfelelően próbálunk meg táplálkozni, soha nem jöhetünk ki rosszul a történetből.

Kép forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.