Támogatott tartalom

Intő jelek, hogy új kanapéra van szükséged

A kanapé az otthon központi része. A legjobb beszélgetések és a felejthetetlen pillanatok a kanapén történnek. Hogy ez mennyire igaz, csak gondoljunk a népszerű Jóbarátok sorozatra. A gyakori használat pedig azt is jelenti, hogy időnként jöhet a csere. Mutatjuk, milyen gyakori problémák adódhatnak.

Fura hangok a kanapéból

Ha recsegő, ropogó hangokat hallunk a kanapéból minden egyes alkalommal, amikor valaki leül rá, érdemes gyanakodnunk. A szokatlan hangokat leginkább a kanapé elhasználódott fém alkatrészei adják ki. Az esetek döntő többségében az ülőpárna alatti rugók mondanak csütörtököt.

Ha már itt járunk, megjegyeznénk, hogy a modern kanapékat bonell vagy hullámrugóval látják el. Könnyen kideríthetjük, hogy melyik típus rejlik a huzat alatt, ha egyszerűen csak ráülünk a bútordarabra.

A táblába összefűzött bonell rugók sokkal kényelmesebb ülőfelületet biztosítanak, mint az S alakban kapcsolódó hullámrugók. Az antik és régebbi bútoroknál viszont más a helyzet, mert ezek zömében még epedarugókat használtak.

Kényelmetlen párnázottság és deréktámla

A kanapékat többnyire lágy habanyagokkal párnázzák ki, amik egy idő után deformálódnak. A kiültség és a teknősödés gyorsan tönkreteheti a leülés élményét. A komfortérzetünket az is nagyban csökkentheti, ha a deréktámla nem nyújt megfelelő támaszt a hátunknak.

Hogy ne kelljen folyamatosan fészkelődnünk és helyezkednünk a kanapén, hogy megtaláljuk a kényelmes pozíciót, vegyük fontolóra egy új kanapé beszerzését.

Kopott kárpit

Az állandó és nem túl kíméletes használat során a kanapé huzata néhány év után megadja magát, kopottá válik. A napsugarak és a por pedig elfakítják a színüket. Nem is beszélve egy gyerekkanapé kitettségéről, amit a gyerkőcök hajlamosak bepiszkolni.

Hiszen melyik anyuka ne ismerné a csokoládéval összekent, üdítővel leborított bútorokat? Lévén, hogy egy kárpitcsere busás összeg lehet, át kell gondolni, hogy mi tévők legyünk.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.