Támogatott tartalom

Jó tanácsok kisbabás szülőknek: ezért használj matracvédőt!

A kisbabák altatása kapcsán mindig számtalan kérdés merül fel: hol lesz neki a legjobb? Kiságyban vagy bölcsőben? Együtt a szülőkkel vagy külön szobában? Mivel takarjuk be? Ezekre a kérdésekre nincs egyértelműen jó válasz, a baba érdekeit kell figyelembe venni.

Bárhogyan is döntünk, egy valamit azért célszerű mindenképpen beszerezni: ez pedig a matracvédő. Ez a vízhatlan termék sok fáradságtól kímélhet meg bennünket, és nem is kerül sokba. A Baby Lion webáruház babaszoba-kiegészítői között ezt is megtaláljuk sok más, az altatáshoz szükséges hasznos kellékkel együtt.

Mire jó a matracvédő?

A kiságyba helyezett matracot mindenképpen védeni kell a nedvességtől. Erre való a vízhatlan matracvédő, amelynek segítségével megakadályozhatjuk, hogy a kiságy matraca vizes legyen. A kisbabák esetében a pelenkabalesetekkel is számolni kell, az átnedvesedés elkerülésére célszerű tehát matracvédőt használni.

Mit kell tudni a matracvédőkről?

A kiságyba való matracok általában kókuszmatracok, amelyek jól szellőznek, hála a ritkás rostszálaknak. A nedvesség azonban foltot hagy rajtuk, s ezt csak tisztítógéppel lehet körülményes módon eltávolítani.

Higiéniai szempontokból is praktikusabb, ha leterítjük a fekhelyet egy matracvédővel, majd pedig erre lepedőt is teszünk. Ez nemcsak kellemes érzést biztosít a babának, hanem óvja is az ágyat.

A Baby Lionnél babaöbölbe való matracvédő is kapható, de kiságyhoz is találunk ilyen terméket többféle méretben. A felső réteg puha frottír, alul található a poliuretán anyagú vízhatlan réteg. Mosógépben 60 fokon mosható, a szárítógépbe is be lehet tenni. Tilos azonban klórral történő kezelése. Vasalást nem igényel, mivel szépen kisimul az ágyon.

Az oldalain gumis rögzítőt találunk, így gyors mozdulatokkal felhúzhatók a matracra, nem csúsznak le róla.

Vannak kicsire összehajtható változatok is, ezek nagyon praktikusak például utazáskor. Ne induljunk el úgy vendégségbe, szállodába, hogy nem viszünk magunkkal matracvédőt, mert ha véletlen kiborul a cumisüveg az éjszaka közepén, vagy a pelusból nedvesség kerül az ágyra, kínosan fogjuk érezni magunkat.

A gumis lepedő

A tökéletes fekhely puha és megnyugtató: a matracra éppen ezért lepedőt is terítsünk. Ennek nem muszáj fehérnek lennie, ma már többféle színben is kaphatók ezek a babatextíliák.

A választásnál vegyük figyelembe az ágynemű színét is: kék és rózsaszín árnyalatú minták esetén válasszunk színes lepedőt! A méret a matrac szélességétől és hosszától függ, a magasságtól nem.

A 100% pamut jersey gumis lepedőket is lehet 60 fokon mosógépbe tenni, alacsony hőmérsékleten szárítani. Minden babaterméket gyakran kell mosni, ez alól a matracvédő és a lepedő sem kivétel. Éppen ezért célszerű többet is beszerezni belőlük, hogy a váltás során is nyugodtan, kényelmesen pihenhessen a baba.

A Baby Lion webáruház termékei között mindent megtalálsz, amely a kisbabák számára tökéletes alvást biztosít, nézz szét a kínálatukban!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.