Támogatott tartalom

Kulináris élvezetek osztrák szomszédunk háza táján

Enni mindenki szeret, és napjainkban már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a lehetőség is megvan a változatos étrendre.

A hétköznapokban az emberek többsége a hazánkra jellemző magyaros ételeket eszi, kivéve azokat, akik már ráálltak valamilyen speciális étrendre akár önszántukból, akár valamilyen egészségügyi probléma hozadékaként.

Amikor valamilyen különlegességre vágyunk

Időnként azonban jólesne valami speciálisat enni és ritkaságot kipróbálni. Olyan ételeket, amiket nem eszünk a hétköznapokon. Sokan a nyaralásuk alkalmával engedik meg maguknak, hogy kipróbáljanak valami egyedit, megkóstoljanak különleges borokat.

Ha Ön is ezen személyek táborát gyarapítja, akkor tegyen egy kísérletet az ausztriai Hotel OTP Birkenhof**** kulináris szolgáltatásaival, és ízlelje meg nem csupán a helyi specialitásaikat, hanem nemzetközi ételkínálatukat is.

Ez a szálloda Ausztria legdélebbi tartományában, Karintiában található, amely arról híres, hogy ott élvezhetjük legtöbbet a napsütést, miközben gyönyörködhetünk a havas hegycsúcsok páratlan szépségében.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei éppúgy találhatnak maguknak élményekkel teli programokat, mint azok, akik csak a jakuzzi hűs habjaiban szeretnek elmerülni a szálloda falain belül.

Helyi ízek magyaros vendégszeretettel tálalva

A Birkenhof szálloda magyar tulajdonban van, és magyar személyzet szolgálja ki a vendégeket, magyar szakácsok készítik el a finomabbnál finomabb ételeket. Így azontúl, hogy magyaros vendégszeretet fogad minket, mód van arra, hogy hazai ízeket kóstolgassunk, ha épp olyan a kedvünk.

Természetesen a fő cél az, hogy akik szeretik az egyedi ízeket, kipróbálják a térségre jellemző konyha specialitásait. A Hotel Birkenhofban is van lehetőség erre. Az osztrákok kedvenc süteménye a Reindling, ami egy fahéjas, mazsolás kuglóf és a Kasnudel, a különböző ízesítésű töltött tészta.

Helyi ételkülönlegességnek számít a tiszta vizű hegyi patakokból kifogott pisztráng, a kaviár, a rókagomba, a vadételek, a Ritschert vagy a házi készítésű sajtok.

A Hotel Birkenhofról tudni kell, hogy elnyerte a Karintiai Minőségi Pecsétet, amely Ausztriában egy méltó rangnak és elismerésnek számít. Ennek következményeként minden csütörtökön karintiai estet tartanak, amikor is ezeket a helyi finomságokat szolgálják fel, de persze nem kell várnunk csütörtökig, a reggelik alkalmával is lehet részünk ezekben a helyi ízekben.

Kiemelt téma – az ételallergia

Napjainkban járványszerűen nő a valamilyen ételallergiában vagy ételintoleranciában szenvedők száma. Számukra a nyaralási úti cél kiválasztása még nehezebb, de a Hotel Birkenhofnak ez sem jelent problémát.

Bármilyen mentes étel elkészítése megoldható, nekünk pusztán csak annyit kell tenni, hogy előre jelezzük, hogy milyen típusú ételallergiában vagy intoleranciában szenved a velünk utazó családtag, és ők ennek megfelelően gondoskodnak a szintén magas színvonalú kiszolgálásáról.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.