Támogatott tartalom

Kutyafotózás, profikat meghazudtoló módon

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogyan igazán jó fotókat csak egy profi fotós tud készíteni. Főleg akkor igaz ez, amikor egy izgága ebről van szó. Ezzel azonban vitatkoznunk kell. A jó kutyás fotók recepjét most átnyújtjuk a gazdiknak ebben a cikkben.

Mire lesz szükségünk? Csupán egy közepesen jó fényképezőgépre, telefonra és egy kis tudatosságra. Lássuk, milyen fotós trükkök eredményeznek igazán különleges látványt!

Mire fókuszáljunk?

A fotózás művészete számos kiemelkedő szakembert ajándékozott már nekünk, ám tulajdonképpen nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy egyedi fotókat készítsünk. Amikor pedig már a kezünkben tartjuk kedvenc alkotásainkat, elgondolkozhatunk azon, hogyan használjuk majd fel őket.

A Vászonkép Szalon tippjeivel szerencsére új felhasználási módokra lelhetünk, és kedvenc fotóinkból akár vászonképeket is gyárthatnak a szakemberek. A fotók készítése során az egyik legfontosabb dolog az, hogy a szemre fókuszáljunk, aminek mindig élesnek kell lennie. Ha telefonnal dolgozunk, elég csak rábökni a rolex replica szemekre.

Az is lényeges, hogy természetes fény mellett fotózzunk! A lakásban érdemes az ablakhoz közel kialakítani a művész sarkot, de még jobb, ha kivisszük az ebet a szabadba. Kerüljük a vaku használatát, tévhit ugyanis, hogy ez jót tenne a képnek! Egyrészt nagy eséllyel lesz vörös a szem a fotón, másrészt a kutyus sem biztos, hogy örül majd neki.

Figyeljünk a beállításokra!

Kényelmetlen lehet nekünk a pozíció, de ajánlott olyan beállítással próbálkozni, amikor mi megyünk le a kedvencünk szintjére, és akár fekve is lefotózhatjuk őt. A fényképező tartásában segédkezhet egy állvány és egy könyv is. Vegyünk egy mély levegőt, s a néma mozdulatlanságban kattintsunk!

A közeli képek szintén ütősek! Ezek ugyanis részletgazdag ábrázolást tesznek lehetővé. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy egy mosoly mindennel felér. Vidítsuk fel az ebet, mielőtt megörökítenénk a pillanatot!

Ha egy kicsit felpörgetjük, sokkal érdekesebb alkotások születhetnek. Több közeli ábrázolásból kreálható akár egy kutyás montázs is.

A kutyafotózás további szempontjai

Játsszunk a háttérrel, ez ugyanis egyedivé varázsolja a kép vizuális megjelenését! A sötét háttér mindig nyerő, ám ennél kreatívabb megoldásokban is gondolkodhatunk, elég egy tapétaboltban nézelődni és lehet, megtaláljuk, amit keresünk.

Ki hallott már a kutyaszelfiről? Ez is érdekes és egyben humoros beállítás. Ha ügyesek vagyunk, úgy fog tűnni, mintha a kutyus magát fotózta volna le.

Láthatjuk tehát, hogy egy kis odafigyeléssel igazán profi műveket készíthetünk, csupán szem előtt kell tartanunk a fentebb felsorolt szabályokat a fények, élesség, háttér kapcsán. Dióhéjban ennyiről lenne szó.

Végül, ne maradjanak le a közös szelfik sem, amelyek szintén jól mutatnak majd a falon! Mit gondolsz, szeretnél te is kutyusos vászonképeket rendelni? Akkor munkára fel!

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.