Támogatott tartalom

Legyünk recepciósok!

Ha a vendéglátás területén szeretnénk elhelyezkedni, és elég ügyesek vagyunk, akkor szép karrier nyílhat meg előttünk. Kezdők és tapasztaltabb munkavállalók egyaránt választhatják, mindenki megtalálhatja itt a számára megfelelő munkát.

Persze komolyabb pozíciókban a gyakorlat elengedhetetlen, de ha végigjárjuk az egyes lépcsőfokokat, még nagyobb lehetőségekre van kilátás.

Egyik legnépszerűbb vendéglátós munkakör a recepciósé. Azt hinnénk, hogy a világ talán legkönnyebb dolga munkát találni ezen a területen. Folyamatosan látjuk a megüresedett pozíciókat, ami azt mutatja, hogy nagy a kereslet.

Ugyanakkor az is tény, hogy az új lehetőségek szinte pillanatok alatt “elkelnek”. Vagyis a piac nem telített, szükség van újabb és újabb szakemberekre az ország minden pontján, akár Kőszegen vagy Nyíregyházán is.

Informálódjunk, mielőtt elhelyezkedünk! Itt találhatsz állást Nyíregyházán recepciósként, érdemes körülnézni!

Hol tájékozódjunk?

Maradjunk továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyénél! Ha ezen a környéken keresünk recepciós munkát, akkor a Nyíregyházaállás jó választás lehet. Ez egy lokális állásportál, ami frissen közzéteszi a legújabb hirdetéseket. Álláskeresőknek ingyenes szolgáltatást nyújt.

A site jobb oldalán lehet kategóriákra szűrni, az adminisztrációtól kezdve a művészeten és kultúrán át a vendéglátásig lehet csoportosítani az állásokat, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet.

Nézzünk egy gyakorlati esetet, például azt, hogy recepciós munkakört pályázunk meg!

Milyen egy jó recepciós?

Ha szeretnénk megkapni álmaink állását, akkor jó tudni, hogy milyen elvárásai vannak a leendő munkáltatónak.

  • Első és talán legfontosabb, hogy jó kommunikációs készségünk legyen. E-mailben, telefonon és személyesen is kell kontaktust teremtenünk, és egyáltalán nem mindegy, milyen stílusban tesszük.
  • Legyen jó szervezőkészségünk! Párhuzamosan több feladaton is kell dolgozni, és sokszor váratlan helyzeteket is kell kezelni.
  • Mivel mi vagyunk a frontvonalban, vagyis velünk találkozik először egy vendég, ezért elengedhetetlen a jó megjelenés, a hozzáértés.
  • Az együttműködési készség is kiemelten kezelendő, hiszen ez a szakma alapja.

A pályázás folyamata

Ha megtaláltuk a legjobb recepciós állást, jelentkezzünk rá azonnal! A Nyíregyházaállás oldalán például létre kell hozni egy saját profilt a pályázathoz. De mielőtt benyújtanánk az önéletrajzunkat, ellenőrizzük, hogy minden stimmel-e benne.

Megfelelő-e a fotónk, írtunk-e a szakmai végzettségeinkről, kompetenciáinkról? Nem árt, ha részletezzük, hogy a korábbi munkáltatóinknál milyen feladatokat láttunk el. Írjunk nyelvtudásunkról, számítógépes ismereteinkről, sőt még a hobbink is érdekes lehet!

A motivációs levelünkben pedig győzzük meg a munkáltatót arról, hogy mi vagyunk a legmegfelelőbb pályázók. Amikor ezzel végeztünk, jöhet a jelentkezés! Ezután már csak a hívást kell várni és készülni az állásinterjúra.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.