Támogatott tartalom

“Macskakaparás” ellen, avagy hogyan védd meg a bútoraidat a cicakarmoktól?

A macskák imádnak játszani, a hosszas pihengetés és alvás után váratlanul tör rájuk az őrület. Ez nagyon gyakran akkor történik meg, amikor nem vagyunk otthon, ezáltal koordinálni sem tudjuk az eseményeket.

Szétszaggatott fotelkarfa, kikarmolt bőrkanapé, és még megannyi rossz hír fogad, amikor hazaérkezünk. Hogy ez ne tudjon megtörténni, már előre gondoskodnod kell arról, hogy a cicád el tudja magát foglalni, ezzel pedig megkímélheted az értékeidet is.

A pihenés színterei

Tudjuk, hogy a macska a leglehetetlenebb helyekre is be tud bújni és sokszor a legváratlanabb helyeken bukkanunk rá. Nyitva hagyott szekrényajtó? Sebaj, a tiszta, vasalt, összehajtogatott ruhák puhaságában a legjobb a szundikálás, de van, hogy a szekrény tetején találunk rá.

Ha azonban a TopDogMarket macska felszerelései között található fekhelyek, kaparók, macskabútorok közül választasz egyet Cirmi számára, akkor azt ajánljuk, először mindig abban keresd!

Érdemes tehát egy önálló fekhelyet vásárolni a macskának, amit tapasztalatok szerint hamar birtokba is vesz. Találhatsz nyitott vagy “barlang” változatot, mindegyik tökéletes, mivel a nyitott változat is körbeöleli az állat testét, így szívesen alszik benne.

Egyes cicák szeretik a peremes fekhelyeket, mások a kuckós változatot preferálják. Ha a megvásárolt termék üresen pihen a szoba közepén, akkor érdemes másik fajtát is kipróbálni, a meglévőt pedig elajándékozni vagy átruházni másik gazdira.

A játék legyen játék, ne pedig rombolás!

Ha nincsenek a cicának saját játékai, akkor ne csodálkozzunk, ha a bútorokon kezdi élezni a karmait. A macskák a játék során természetes ösztöneiket követik, aminek alapja maga a vadászat, ezért a játékok is ezekre az ösztönökre építenek. Ha a cica belelovalja magát a bolondozásba, akkor rohan, keresi a kihívásokat, mindent ellenségnek és prédának néz.

Alakíts ki számára olyan környezetet, ahol biztonságosan tudja mindezt megtenni, így a bútorok és a dísztárgyak is épen maradnak, és az állat is megfelelőképpen vezeti le az energiáit.

Milyen cicajátékokat érdemes vásárolni?

A zsákmány üldözése során az állat sokféle terepen szalad keresztül, ezért az alagutak és a mászórudak kiváló szolgálatot tesznek. A mászórudak esetében vásárolhatunk olyan kombinációt, amin “zsákmány”, tehát miniatűr műegér vagy labda található, ez izgatja a macska fantáziáját. A mászórúd szizál anyaggal van bevonva, amibe beleakadnak a körmei, így koptatásra is kiválóan alkalmas.

Önálló kaparófát is vehetünk, ezek vízszintes és függőleges felülettel is rendelkeznek. Ezeket a cica kedvére karmolászhatja, így nem kell attól tartanunk, hogy az ágy sarka vagy a szőnyeg látja kárát a műveletnek.

Ha a cica nem akarja használni a kaparófát, akkor minden egyes esetben tegyük át oda, amikor a fotelon kezdi az élezést. Végső esetben riasztó spray-vel is befújhatjuk kedvenc “nemkívánatos” helyét, illetve a kaparóra is vehetünk olyan spray-t, vagy macska mentát ami odavonzza őt. A saját puha fekhely és a játékok lefoglalják az állatot, így a továbbiakban nem kell tartanunk a rombolástól.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.