Támogatott tartalom

Már társasházakba is lehet elektromosautó-töltőt telepíteni!

Az elektromos autók használata ma már egyre elterjedtebb. Szinte már lehetetlen úgy végigmenni egy nagyobb magyarországi város utcáin, hogy ne találkozzunk legalább egy villanyautóval.

Ha az európai tendenciákat nézzük, ott csak még erőteljesebb a jelenlétük. A trendek, a szakértői előrejelzések mind azt mutatják, hogy az elektromos autók idővel átveszik a hatalmat az utakon.

Nem csupán a jármű, de a hozzá tartozó kiegészítők is folyamatosan fejlődnek!

Az, hogy az elmúlt években az elektromos autók hatalmas fejlődésen estek át, egyáltalán nem meglepő. A teljesítmény, a hatótáv, a kapacitás egyre nagyobb, ami magával hordozza azt is, hogy az elektromos autó töltő egyre jobban elérhető bárki számára. Magyarországon is könnyen beszerezhetőek, köszönhetően az olyan oldalaknak, mint amilyen eautotoltokabel.hu is.

A különböző töltők és az ahhoz tartozó megoldások szintén nagy fejlődést mutattak az elmúlt években. Szinte már havonta jelennek meg újabbnál újabb megoldások, kiegészítők. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az igények is folyamatosan változnak.

Pár évvel ezelőtt még csak annyi volt az elvárás a töltőkkel szemben, hogy belátható időn belül feltöltse az akkumulátort 100%-ra. Mára egyre nagyobb hangsúly van a töltési időn, valamint a módszeren is. A módszer alatt azt értjük, hogy az adott töltő mennyire energiatakarékos és hatékony.

Napjainkban, az energiaválságnak “köszönhetően” kiemelten fontos az, hogy egy töltő valóban annyi energiát használjon fel, amennyi feltétlenül szükséges az akkumulátor feltöltéséhez.

Nem csak az anyagiak, de a környezetvédelem is kiemelten fontos

A töltési hatékonyság nem csak azt határozza meg, hogy a pénztárcánkat mennyire terheli meg egy-egy töltés, hanem azt is, hogy mekkora súlyt helyezünk a környezetünkre is. Konkrét példával szemléltetve: egy átlagos, hagyományos konnektoron keresztüli töltés hatékonysága kb. 80%, ami azt jelenti, hogy a felvett energiának csupán a négyötöde jut el az akkumulátorba, a maradék egyszerűen elvész.

Ezzel szemben egy profi töltőoszlopnál ez a hatékonyság már meghaladja a 95%-ot is, a kettő közötti 15%-os különbség már nem csak hosszú távon látszódik meg, hanem szinte azonnal.

Társasházakba is könnyedén telepíthetünk töltőoszlopot

A villanyautók terjedése megállíthatatlan, idővel egyre több lesz belőlük az utakon, amit az is jól mutat, hogy már a legnagyobb gyártók is az elektromos változatok fejlesztését preferálják. A társasházak esetén kiemelten fontos az energiahasználat. Egyáltalán nem takarékos megoldás az, ha mindenkinek külön töltőoszlopa vagy fali töltője van.

A legjobb módszer az, ha a lakóközösség együtt ruház be egy vagy több töltőoszlopra, mivel ezek hatékonysága a legmagasabb a piacon, így attól sem kell félni, hogy hosszú sor alakulna ki reggelente mellette. Természetesen válasszuk bármelyik módszert is, mindegyik esetben szükséges szakemberrel konzultálni.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.