Támogatott tartalom

Még időben szerelj fel szúnyoghálót!

A szúnyogok, bár kellemetlenek és néha veszélyesek is lehetnek, igen fontos szerepet is betöltenek az ökoszisztémában. Kiváló táplálékforrások számos állat számára. Ám egyre hamarabb jön el az az időszak a mi kis hazánkban is, amikor kikelnek az első ilyen táplálékforrások, a szúnyoglárvák.

Egy szúnyog akár 300 lárvát is lerakhat, de van, ami csak 50-et. Amitől nagyon kellemetlenek számunkra ezek az állatok, az az, hogy a nőstény szúnyogoknak vérre van szükségük a peték fejlődéséhez. Ezért csípnek meg embereket és állatokat.

Tartsa kívül, ha nem szereti a csípéseket

Hogy ezeket a vérszívókat távol lehessen tartani az otthonunktól, a JOSZERSZAM.com kerti kiegészítő termékei között vásárolhatsz például a nyílászárókra nagyon gyorsan felhelyezhető öntapadós szúnyoghálókat.

Ez különösen a nehezen hozzáférhető vagy kis helyeken jelent nagyon kényelmes megoldást, mert csak az öntapadós csíkot kell felhelyezni egy alapos zsírtalanítást követően az adott felületre, és már mehet is fel oda a védelmet adó szúnyogháló.

Kivehető kerettel

Ám van egy kicsit időigényesebb megoldás is, amit főleg a régebbi fa ablak- vagy ajtókeretek esetén érdemes bevetni. Ilyenkor persze szükséged lesz néhány eszközre: fa lécekre, tűzőgépre és facsavarokra. Ha szeretsz barkácsolni, akkor a méretre szabott szúnyogháló elkészítését kifejezetten élvezni is fogod.

Kis ráfordítással igazán nagyon látványos lesz az eredmény. Csak arra kell ügyelni, hogy a szúnyogháló belmérete megegyezzen az ablakkeret vagy az egyéb nyílászáró méreteivel. Ha a lécekből kész a keret, arra nagyon gyorsan felkerülhet a kiszabott háló a tűzőgép segítségével. A facsavarokkal pedig a kerethez rögzítés is pikk-pakk kész lesz majd.

Arra is lehetőség van azonban, hogy levehető műanyag kerettel készítsd el a szúnyogok ellen hatékony védelmet adó hálót. Ezt nem kell csavarokkal rögzíteni az ablakra vagy más nyílászáróra. Kényelmesebben ki lehet ezeket venni, amikor már nem lesz rá szükség. Itt össze lehet pattintani a méretre vágott keretrészeket és a sarokprofilokat.

Az érem két oldala

Sokan nem szeretik a szúnyogokat, pedig a természet fontos lényei. A szúnyoglárvák a vízben élnek, és apró vízi élőlényekkel, például algákkal és baktériumokkal táplálkoznak. Képesek lebontani ezeket a szervezeteket, és tápanyagokat juttatnak a vízi táplálékláncba, ez pedig segít fenntartani a vízben lévő ökoszisztémát.

Vannak olyan fajok is, mint például a törpeszúnyogok, amelyek fontos szerepet játszanak a növények beporzásában is, főleg a trópusi és szubtrópusi területeken. De sok tudományos kutatásban is aktívan használnak sok szúnyogfajt a kutatók, többek között új gyógyszerek és vakcinák tesztelésére, vagy a rovarölők hatékonyságának vizsgálatára.

A szúnyogok elleni védekezés fontos, hiszen már nálunk is megjelentek veszélyes kórokat terjesztő fajok. A JOSZERSZAM.com webáruház remek eszközöket kínál ehhez.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.