Támogatott tartalom

Mi kerüljön a kertbe?

Napjainkban a kertek már jóval átgondoltabb kialakítással rendelkeznek, mint a régi időkben. Fontos helyszínei a testi és lelki feltöltődésnek. Ehhez azonban gondos körültekintést igényel a kialakításuk. Ebben próbálunk segítséget nyújtani néhány ötlettel.

A tárolódobozok segítenek a rendetlenség elkerülésében

A kert esetében fontos szerepet kap a letisztultság. Kerülni kell a zsúfoltságot, hiszen az káoszt okoz, több gondozást igényel, amelyre a rohanó világunkban nincs igazán idő. A növényeket érdemes csoportosítani aszerint, hogy milyen a nap- és vízigényük.

Mindemellett érdemes beruházni egy öntözőrendszerbe is, amelynek köszönhetően sok idő megspórolható. A tárolás fontosságát is érdemes figyelembe venni, ezért mindenképpen kerüljön sor kerti tárolódobozok beszerzésére.

Ezek a tárolódobozok segítenek a rendetlenség elkerülésében, megelőzésében. Praktikus segítőtársak a kertben, de az erkélyen és a teraszon is jól funkcionálnak. Ráadásul ezek a dobozok védelmet nyújtanak a bennük lévő tárgyak számára az esővíz ellen.

Szóval bátran tárolhatóak a dobozokban például a pokrócok, a párnák, a gyerekjátékok és a kerti eszközök. Bizonyos dobozok zárral vannak ellátva, amelynek köszönhetően biztonságban lehet tudni az értékesebb holmikat.

Legyen néhány fókuszpont a kertben

A kert különféle programok helyszíne is lehet, például tökéletes a grillezéshez. Ennek érdekében érdemes kialakítani egy tűzrakó helyet is a kertben, valamint beszerezni egy strapabíró kerti bútorszettet.

Az esti órákat is számításba kell venni, és érdemes beszerezni olyan világítást, amely tökéletesen ellenáll az időjárás viszontagságainak. Mindemellett arra is érdemes figyelni, hogy legyen néhány kiemelt fókuszpont a kertben, például kerti tó vagy sziklakert.

Továbbá érdemes beszerezni egy kerti házat, amelyben tárolhatók például a szerszámok, a medencetartozékok vagy a fűnyíró. Ráadásul a kerti házak a kerékpárok biztonságos elraktározását is biztosítják. Érdemes olyat választani, amelynek kialakítása illik a kert stílusához.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Da Antipina

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.