Támogatott tartalom

Mire jó, és mikor érdemes használni az infrás hőmérőt, lázmérőt?

A mai cikkünkben az infrás hőmérőt, lázmérőt vesszük górcső alá, hogy megtudjuk, érdemes-e használni. 2020 óta talán nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna legalább egyszer ezekkel az eszközökkel, mivel segítségükkel szűrték ki a lázas, Covid-19 által fertőzöttnek vélt embereket.

Mivel ezeket használták a világ minden pontján, csak jó lehet, nem igaz? Nézzük meg!

Mit takar az, hogy infrás hőmérő, lázmérő?

Ahogy írtuk is, már gyakorlatilag mindenki találkozott ezzel az eszközzel, így nagyjából tudja is, hogy mi ez. Ezt a nagyszerű szerkezetet számos helyen (pl. intézményi bejáratoknál és egyéb ellenőrzőpontokon) használták arra, hogy megállapítsák velük az emberek testhőmérsékletét.

Az így nyert adatok alapján el tudták dönteni, hogy beengedik-e az embert oda, ahova igyekszik, vagy sem. Ha megnézzük az Alpha-Dent-Higiénia Kft. infrás hőmérő kínálatát, akkor jól látható, hogy milyen sokféle típus létezik.

Mikor érdemes használni az infrás hőmérőt és lázmérőt?

A feladatuk az, hogy az emberek számára normál tartományon kívül eső testhőmérsékletet jelezzék, kimutassák, kiszűrjék. Mindezt extrém gyorsan és pontosan teszik ezek a szerkezetek, így pillanatok alatt eldönthetjük a segítségükkel, hogy valaki lázas-e, vagy sem.

A koronavírus-világjárvány idején ez hatalmas előnyük volt, mivel így tömegeknél tudták használni, felgyorsítva a vizsgálatok folyamatát. Gyors és érintésmentes megoldást jelentett épp akkor, amikor erre volt szükség.

Viszont nem csak ilyen esetben lehet hasznunkra ez a gép. Számos olyan munkakör van, ahol nagyon fontos az, hogy mindenki egészségesen dolgozzon, és lehetőleg ne betegítse meg a többi munkatársát! Kiváló példa erre az összes, gyerekekkel foglalkozó szakma, és persze az élelmiszer-előállítással foglalkozó cégek munkahelyei is hasonlóak.

Ugyanakkor ott van a lehetőség bármely más cég számára is, hogy alkalmazza ezeket a nagyszerű eszközöket. Ha a vezetés számára fontos, hogy lehetőleg minden munkatárs egészséges maradjon, akkor nem kérdés, hogy alkalmazni kell az infrás hőmérőt és lázmérőt.

Emellett ne feledkezzünk meg az otthon ránk váró gyermekekről sem. Aki szülő, az tudja, hogy bármilyen betegség mennyire nyűgössé tudja őket tenni. Épp ezért ilyenkor is nagyon jól tud jönni, hogy nem kell percekig várni a lázmérésre, hanem azonnal megkapjuk az eredményt.

Milyen alternatív felhasználási módjai vannak még?

A testhőmérséklet szempontjából kitűnően vizsgáznak, nagyjából +/-0,2°C a pontosságuk. Ellenben nemcsak a testünk belső hőjét tudjuk vele ellenőrizni, hanem kiválóan alkalmas arra is, hogy tárgyakat is mérjünk a segítségével. Ez esetben is jól állja a sarat a maga +/-0,3°C pontosságával.

Egy jó infra hőérzékelővel rendelkező eszköz az élelmiszeriparban is jó szolgálatot tesz. Segít a biztonságos tárolásban, valamint a szállítás biztosítása érdekében is igen hasznos méréseket készíthetünk vele.

Továbbá az építőipar, a fűtési rendszerek és hőszigetelések kiépítése kapcsán is kiválóan alkalmazható.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.