Támogatott tartalom

Mit tegyél, ha bolhás a kutyád?

A család minden tagjának öröm, ha egy kutya is van a háznál, aki hűségével és odaadásával sokat tud adni mindenkinek. Ahhoz azonban, hogy ő is jól érezze magát, nagyon fontos, hogy törődjünk vele és észrevegyük, ha segítségre van szüksége. 

Itt most azokra az élősködőkre gondolunk, amik előszeretettel fészkelnek be a bundájába. Többek között a bolhák is közéjük tartoznak, amik sajnos nagyon könnyen megtalálják az utat a kutya bőréhez. Szinte bárhol a szőrükbe tudnak kapaszkodni, például az udvaron vagy sétálás közben, amikor egy természetközeli helyre visszük.

Ilyenkor nem érdemes tétovázni, a bolhák ugyanis nagyon kellemetlen érzést okoznak az ebeknek. Ebben az írásunkban választ adunk a legfontosabb kérdésekre. Például arra, hogy honnan tudod biztosan, hogy a kutyád bolhás? És persze azt is eláruljuk, hogy mit tehetsz az élősködők ellen.

Nemcsak olvasnál a témáról, hanem meg is szeretnéd vásárolni a bolha elleni termékeket? Akkor látogass el a Kedvence.hu kutya élősködők elleni szerek menüpontjába! Itt sokféle készítményt, például sprayt, nyakörvet vagy cseppet is találsz.

Honnan tudod, hogy bolhás a kutyád?

Kevés egyértelműbb jelenség van annál, mintha bolhás a kutyád, annak ugyanis egyértelmű jelei vannak. Az egyik legfontosabb “tünet”, ami a bolhák jelenlétére utal, az az, hogy a szeretett négylábúd hevesen vakarózik.

Nemcsak egyszer-egyszer, hiszen az teljesen normális, hanem szinte egész nap. A viszketés helye is nagyon árulkodó lehet. Ha ugyanis a füle tövét vagy a nyakát vakarja, akkor szinte biztos, hogy a bolhák okozzák az irritációt.

A viszketés sok esetben olyan erős, hogy a kutyák nyüszítenek is, miközben vakarják magukat. Sőt, az sem ritka, hogy hemperegnek a földön, vagy elkezdik rágni az érintett testrészüket, hogy ezzel enyhítsék a kellemetlen érzést.

Mit tehetsz a bolhák ellen?

A legjobb, amit tehetsz, hogy bolhairtó termékeket használsz, azok ugyanis a megelőzésben és a kezelésben is nagy segítséget nyújtanak. Ha elviseli magán, akkor érdemes bolhairtó nyakörvet tenni rá.

Ha pedig már befészkelték magukat az élősködők, akkor a bolha elleni folyékony készítményekkel lehetsz úrrá a helyzeten. Csak arra figyelj, hogy arra a testrészére csepegtesd őket, ahol a kutyusod nem tudja lenyalni.

Miért fontos, hogy időben cselekedj?

A gyors reagálásra azért van szükség, mert így megkímélheted a kutyádat a felesleges szenvedéstől, amit a viszkető érzés okoz neki. Az állandó vakarással a kutyák felsértik a bőrüket, aminek hatására pattanásszerű kiütések, hegesedések jelennek meg rajtuk. Súlyosabb esetben pedig ezeken a területeken kihullik a szőrük is.

Láthatod, hogy a bolhák mennyire meg tudják keseríteni a négylábúk életét. Ahogy befészkelik magukat a bundájukba, kellemetlen viszkető érzést okoznak számukra, ők pedig erre ösztönösen a bőrük vakarásával reagálnak. Ahogy felismered a problémát, érdemes azonnal cselekedned, sőt még jobb, ha a kezelés helyett inkább a megelőzésre koncentrálsz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.