Támogatott tartalom

Példák, amikor nagyon jól jön a tehertaxi

Ha valaki a tehertaxi fogalmával nincs tisztában, annak is segítünk ebben a cikkben. Megnézzük, hogy mit is takar ez a kifejezés, és példákon keresztül átvesszük azt is, hogy mely esetekben jön nagyon jól ez a szolgáltatás. Vágjunk is bele!

Mi az a tehertaxi szolgáltatás?

A tehertaxi, vagy más néven bútortaxi egy szállítási szolgáltatás, ahogy arra a taxi szó is utal a nevében. Ez egy gyors, könnyen kivitelezhető költöztetés, mely során nem egy teljes teherautónyi bútort szállítanak el, hanem annál sokkal kevesebbet.

Általában csak egy-két bútorról vagy pár dobozról van szó ilyenkor. De akár egy kisebb lakás elköltöztetése is belefér ebbe a kategóriába, ha nincs sok bútor, amit el kell vinni.

Sajnos bármennyire is lenne igény erre, még a fővárosban is csak kevés cég vállalja be, hogy ezzel is foglalkozzon. Ennek az a fő oka, hogy egyszerűen egy költöztető cég nem ekkora feladatokra van optimalizálva. De szerencsére vannak olyan üdítő kivételek is, mint például a Servitius és Partnerei költöztetés.

Megoldjuk mi magunk?

Előfordulhat, hogy a mi életünkben is volt már olyan alkalom, amikor nagyon jól jött volna ez a szolgáltatás, de lehet, nem is tudtuk, hogy van ilyen. Tipikusan az lehet ilyen eset, amikor egyetlen hűtőt vagy mosógépet kell egyik címről a másikra elvinni. De lehet ez akár egy bútordarab is.

Ilyenkor jellemzően hogyan oldjuk meg? Igen, szólunk a haveroknak vagy a családnak, akik közül általában az ér rá, vagy az vállalja be, akinek a legjobban fáj a háta és a legidősebb. Majd jöhet az, hogy kinek is van vonóhorog az autóján? És persze, hogy honnan és mennyiért lenne érdemes utánfutót bérelni? Ezt követően nagy nehezen megtörténik az elszállítás, és persze az apró, de annál bosszantóbb sérüléseket így sem tudtuk elkerülni.

Példák, amikor nagyon jól jön a tehertaxi

Mint látható, sokkal jobban tesszük, ha szakemberekre bízzuk az ilyen mini költöztetéseket is. Biztonságosabb, gyorsabb és sokkal kevesebb stresszel jár! De nézzünk akkor most már konkrét eseteket is a fentieken kívül.

Ilyen az, ha használt bútort vásárolunk magánszemélytől. Ilyenkor nincs ugyebár becsomagolva a bútor, sőt lehet, hogy lapra szerelve sincs, vagy nem is lehet, mert egy antik darabról van szó.

Ugyanígy egyetlen tárgyról van szó akkor is, ha egy olyan boltból vásárolunk hűtőt, mosógépet, mosogatógépet, bármit, ahonnan nincs házhoz szállítás. Ilyenkor bizony nekünk kell megoldani a hazajutását.

Ugyanakkor ilyen lehet az is, ha albérletet váltunk, és nem kell sok mindent átvinnünk, mert bútorozott. Ekkor lehet, hogy nem egy tárgyról van szó, de semmiképp sem egy teljes lakásról.

Miért nehéz tehertaxit találni?

Azért, mert nem erre tervezték a folyamatokat a költöztető cégek. Lefordítva ez annyit tesz, hogy nem éri meg nekik. És hogy akkor mégis miért vannak olyan költöztetők, akik megoldják? Ennek két oka lehet.

Előfordulhat, hogy lemondtak náluk egy fuvart, pont belefér nekik, és ez is jobb a semminél. Vagy állandó munkatársakkal dolgoznak és szívügyük a segítés, mint például a Servitius és Partnerei költöztetésnél.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.