Támogatott tartalom

Radiátor szerelő komoly hozzáállással

Nem árt időben átgondolni a fűtőtestek cseréjének szükségességét és hívni egy radiátor szerelő szakembert, mert a könnyelműség miatt a későbbiekben komoly gondokkal kellhet szembenéznünk.

A régi elavult vagy hibás fűtési rendszerek alaposan megkeseríthetik a mindennapjainkat, ami jelentősen rontja az otthonunk komfortérzetét és kihatással lehet az általános közérzetünkre is.

A radiátor szerelő szebbé teszi a hétköznapokat

Ez nem valami furcsa, pszichológiai eszmefuttatás, ezek csupán a kész tények. Senki sem szeretne télen a hideg lakásba hazamenni, azért mert a radiátorok nem voltak megfelelően karbantartva és eldugultak. Még rosszabb, ha valamelyik kilyukad, amíg távol vagyunk és elárasztja a lakást a víz. Ez még kellemetlenebb, ha panelben élünk, mert akkor az alsó szomszédokat is eláztatjuk.

A radiátor szerelő munkája a panellakásokban nyáron a legegyszerűbb, mivel ekkor a szolgáltató leengedi a rendszerből a vizet és csak a fűtésszezon közeledtével tölti fel újra. A fogyasztók, azaz mi, viszont csak akkor kapunk észbe a radiátor szerelés kapcsán, amikor már megadták a fűtést.

Karbantartási időszakon kívül a fűtési művek kiszámlázhatják a rendszer leeresztését és feltöltését, ami bizony egy komoly vízmennyiségnek számít. Ezért fontos előrelátónak lenni azzal kapcsolatban, hogy mikor keresünk fel egy radiátor szerelő szakembert.

A radiátor szerelő, aki érti a dolgát

Korrekt és nem könnyelmű. Ha sikerül találnunk egy ilyen szakembert, akkor nyert ügyünk van. A 20-30 éves öntött vas fűtőtestek nem ritkák a panelekben. Ezekkel a legnagyobb probléma az, hogy már nem szabályozhatóak a beragadt radiátor szelep miatt.

Ezeket általában teljesen nyitva hagyják és a fűtés megy, ha kell, ha nem. Pedig egy költséghatékony rendszer alapja éppen a szabályozhatóság lenne.

Egy korrekt radiátor szerelő oda figyel a radiátorszelepek állapotára is, és ha kell, akkor javasolja azok cseréjét, amit szakszerűen el is végez. Még kedvezőbb eredményt érhetünk el, ha termosztátos radiátor szelepeket szereltetünk fel, mert így helyiségenként beállítható a kívánt hőmérséklet.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.