Támogatott tartalom

Száraz-nedves porszívó: 3+1 érv a hagyományos porszívó helyett

A padlótakarítás általában kimerítő, többlépcsős munka. Száraz-nedves porszívóval több, különböző tisztítási folyamatra specializált takarítógép helyett egyetlen eszközzel és minden eddiginél gyorsabban elvégezhető a feladat. Gyere, máris mutatjuk a többfunkciós porszívók legfőbb előnyeit.

Mi az a száraz-nedves porszívó?

A hagyományos porszívók nem alkalmasak a kiömlött folyadékok feltakarítására, mert belső vízálló védelem híján akár csak az enyhén nedves talaj is a gép meghibásodását okozhatja.

A száraz-nedves porszívók előnye, hogy átalakítás nélkül is ellenállnak a nedvességnek. Egyszerre alkalmasak a szilárd és a folyékony szennyeződések felszívására, mert külön tartályba gyűjtik a darabos és a nedves szennyeződéseket.

A tartályban lévő víz a nagymértékű energia következtében nagysebességű örvényt hoz létre, ami megakadályozza a száraz részecskék vízzel történő keveredését.

A vákuum és a kimeneti légszűrők a “csapdába ejtett” pornak még a legapróbb részecskéit sem engedik visszakerülni a légtérbe. Éppen ezért a száraz-nedves porszívóval történő takarítás az allergiások, az asztmások és a kisgyermekek számára is megfelelően tiszta levegőt biztosít.

száraz-nedves porszívó

Kép forrása: Nilfisk.com

A háztartásbeli száraz-nedves porszívó 3+1 top előnye:

1. Minden eshetőségre felkészít

száraz-nedves porszívó sokoldalú takarítógép otthonra, mert vészhelyzetek esetén is bármikor, bármilyen szennyeződéssel megbirkózik.

Igazi jolly joker a ház körül, mert

  • beázás során azonnal, a szakemberek kiérkezése előtt vízmentesíti az elöntött fürdőszobát, konyhát vagy pincét,
  • háziállat mellett jelentősen gyorsítja a szobatisztasági balesetek feltakarítását,
  • kisgyermekes háztartásban akár felmosás funkcióval is segíti a ragacsos gyümölcspürék és a padlóra került pépes ételek feltakarítását,
  • kárpittisztítás esetén még nedves állapotban és durva dörzsölés nélkül növeli a folteltávolítás hatékonyságát,
  • duguláselhárítás során hozzáadott ecettel és szódabikarbónával szívja ki a lerakódott szennyeződéseket a lefolyóból,
  • kályha- és a kandalló-karbantartás közben a legfinomabb port és hamut is összegyűjti.

Fontos! A száraz-nedves porszívó kiválasztása előtt ellenőrizd a gép szívóerejét. Ehhez a wattban kifejezett elektromos teljesítmény (vagyis fogyasztási érték) helyett keresd a készülék dobozán vagy a használati utasításban feltüntetett mbar vagy mWS (vízoszlop-méter) értékeket!

2. A száraz-nedves porszívó helyet spórol a kamrában

A legtöbb száraz-nedves porszívó szintetikus vagy papír porzsákkal hagyományos porszívóként is használható. Ez azért jó, mert a régi porszívó cseréje esetén az új gép egyszerre több ház körüli feladatot is képes ellátni.

Habár tartálykapacitásuk miatt a száraz-nedves porszívók mindig nagyobbak, mint a “sima” porszívók, inkább magasabbak, mint szélesek. Ezért akár plusz hely felszabadítása nélkül is kényelmesen elférnek a régi készülék megszokott helyén, a lépcső alatt, a kamrában vagy akár a mosókonyha ajtaja mögött.

Otthonra már a 25-30 literes gépek is elegendőek, de felújítás és/vagy nagy kert esetén az 50 liternél nagyobb kapacitású, ipari száraz-nedves porszívók a legpraktikusabbak. Ezek nemcsak több órán át képesek folyamatosan üzemelni, de a takarítás végeztével görgős, leeresztőcsöves vagy billenős tartállyal biztosítják az emelés nélküli, gyors ürítést.

3. Szabadban, a kertben és a teraszon is használható

Egy minőségi száraz-nedves porszívó kint is időt spórol, mert a korábban akár plusz szabadnapot igénylő kerti munkákat is segít maximum 2-3 óra alatt elvégezni.

Száraz-nedves porszívóval

  • megelőzhető az ólak és a kutyaházak penészedése, fertőzésveszélye,
  • eltüntethetők a föld-, öntözővíz- és növénymaradványok az ágyások környékéről,
  • feltakaríthatók a fűnyíró olajok és a járműkarbantartás során kiömlött folyadékok,
  • pillanatok alatt felszívható az autómosásból visszamaradt víz.

A fújás funkcióval ellátott száraz-nedves porszívók pedig az élek és a sarkok pormentesítésében, a frissen felmosott terasz száradásának gyorsításában, az eresztisztításban és a lombfúvásban is hasznosak.

+1: Száraz-nedves porszívóval a műhely is tisztább

Mint elszívó-rendszer, a száraz-nedves porszívó akár közvetlenül csatlakoztatható számos kézi szerszámhoz.

száraz-nedves porszívó

Kép forrása: Nilfisk.com

Nemcsak a forgács és a finompor szétszóródását vagy cipővel történő széthordását előzi meg, de az elosztó és a hosszabbító kábel szerepét is ellátja. Így automatikusan fel- és lekapcsol a kéziszerszám működtetése közben.

Kezdd felkészülten a kerti szezont! Válassz megbízható porszívót díjmentes szakértői tanácsadással a Takarítógéppartner csapatától!

Képek forrása: Nilfisk.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.