Támogatott tartalom

Szenvedély a napfény, friss levegő és jobb életkörülmények iránt

Ezért indították el cégüket 75 évvel ezelőtt. És a mai napig ez viszi őket előre. 

1941-ben Villum Kann Rasmussen vállalkozó és feltaláló állt elő azzal az ötlettel, hogy mi lenne, ha a sötét tetőteret élhető napfénnyel és friss levegővel teli hellyé lehetne alakítani.

Az első tetőtéri ablakát 1942-ben szabadalmaztatta. Egy olyan megkülönböztető névvel állt elő, mely ötvözi találmánya előnyeit: a „VE” a szellőzés rövidítése, a LUX pedig latinul fényt jelent – így jön ki a VELUX.

Pár évtizeden belül Villum Kann Rasmussen és a csapata rengeteg lehetőséget nyitott Európa és Amerika szerte, a VELUX nevet magas-fokú dizájnnal és a funkcionalitással tette egyenlővé.

Egy nagyszerű ötlet ünneplése

„Minden évben emberek milliói jutnak friss levegőhöz és napfényhez a VELUX tetőablakok által és ez valami elképesztő. Én és a részvényeseim óriási köszönettel tartozunk az alkalmazottjainknak.” Mr. Lars Kann-Rasmussen, a VELUX Group fejének fia ezekkel a szavakkal gratulált a VKR Group 75. születésnapján.

Mr. Villum Kann Rasmussen 1941. április 1-jén indította cégét, üvegtetőkre specializálódva. Hamarosan jött a briliáns ötlete miszerint a sötét tetőtereket élhető, napfénnyel és friss levegővel teli hellyé varázsolja. 2016-ban ünnepelték ennek a nagyszerű ötletnek 75 éves utazását, és cégük alapításának születésnapját.

Villum Kann Rasmussen története

A VELUX Group sztorija egy látomásos úttörő sztorijával indul, aki 1941-ben azzal a remek ötlettel állt elő, hogy a sötét tetőtereket élhető, világos és friss levegővel teli hellyé alakítsa – és inspirálja a csapatát, hogy magas minőségű termékeik gyártásával fényt vigyenek az emberek életébe. Ami egy iskola renoválásával kezdődött Dániában, egy internacionális cégcsoporttá alakult, mely több mint 40 országban jelen van.

Kép forrása: Velux.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.