Támogatott tartalom

Tartsa gondozottan kertjét egy hatékony locsolótömlő és gyorscsatlakozók segítségével!

Egy gondozott és rendezett kert alapfeltétele a megfelelő mennyiségű víz biztosítása. Locsolással érhető el csupán az igazán szembeötlő eredmény, amely kivitelezhetetlen egy minőségi locsolótömlő és szükség esetén egy tökéletesen funkcionáló gyorscsatlakozó nélkül.

Azonban ezen kerti kiegészítők kiválasztásának is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes szem előtt tartania annak érdekében, hogy színpompás virágokkal és egészséges növényekkel legyen teli a kertje.

Hogyan válassza ki az ideális locsolótömlőt?

A tökéletes locsolótömlő kiválasztásához mindenekelőtt érdemes meghatározni kertje méreteit. A legideálisabb, ha a locsolótömlő elér az udvar legmesszebb eső zugába is. Egy nagyobb kert esetében érdemes több vízkiállást telepíteni, amennyiben adott a lehetőség.

Abban az esetben, ha egyetlen kis kerti csappal vagy fúrt kúttal rendelkezik, akkor onnan szükséges hatékonyan megoldani a locsolást.

Locsolótömlő tekintetében a leglényegesebb a kerti csapból feltörő víz nyomása. A nyomás különbözhet a vezetékes vízhálózatról való víznyerés, valamint a fúrt kútból, szivattyúval történő víznyerés esetében.

Míg az előbbinél a víznyomás sokkal alacsonyabb, így kisebb átmérővel rendelkező csőre van szüksége, addig az utóbbinál nagyobb nyomással számolhat. Így az átmérőnek is idomulnia kell a megnövekedett nyomáshoz, hogy hatékonyabb legyen a locsolás.

A BestMarkt kerti kiegészítői között megtalálhatja a különböző paraméterekkel rendelkező locsolócsöveket, így a gyorscsatlakozókkal karöltve beszerezheti az Ön igényeinek megfelelő méretekben!

Miért hasznos a gyorscsatlakozó?

Abban az esetben sem kell kétségbeesnie, ha nem talál olyan hosszúságú locsolótömlőt, amely elérne a kert minden egyes pontjára, hiszen ma már vannak olyan, több darabból álló csövek, amelyek egyszerűen csatlakoztathatók egymással.

Ehhez egy, a cső átmérőjének megfelelő gyorscsatlakozót szükséges vásárolnia, így egyetlen mozdulattal összepattinthatja a részeket, ezzel elérve a szükséges hosszúságot.

Amennyiben megvan a kiválasztott locsolócső – legyen az bármilyen hosszúságú -, megkönnyítheti a dolgát, ha beszerez mellé egy dobot, amelyre feltekerheti azt. Így sokkal helytakarékosabban és rendezettebben tárolhatja, valamint a cső is sokkal hosszabb élettartammal fog rendelkezni, hiszen nem törik meg, nem szakad el és nem érheti semmilyen külső hatás.

Tartósság mindenekfelett

Anyag tekintetében sem mindegy, hogy mire esik a választása, hiszen bizonyára Ön is szeretne egy tartós és hosszú élettartammal rendelkező kerti kiegészítőt vásárolni.

Érdemes megfelelő vastagságú és oldalerősítéssel rendelkező locsolótömlőt választania, hiszen a vékony csövek csak bosszantani fogják, ha összenyomódnak, megtörnek vagy esetlegesen kilyukadnak.

Becsülje meg kertjét és lássa el megfelelő vízmennyiséggel növényeit, garantáltan meghálálják a törődést!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.