Támogatott tartalom

Tippek a megfelelő kád kiválasztásához

A fürdőszoba egyik központi eleme a fürdőkád, azonban ma már nagyon sokféle típus közül választhatunk, így nem mindig egyértelmű, melyik mellett döntsünk. Ahhoz, hogy mind stílusban, mind funkcióban a legmegfelelőbbet válasszuk, összeállítottunk egy rövid listát arról, mit érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt. Lássuk!

1. A kád formája

Alapvetően az, hogy melyik formát válasszuk, annak a függvénye, mekkora helyünk van a fürdőszobában, és hova fogjuk tenni a kádat. A Homelux webáruház fürdőkád kínálatában szétnézve is láthatjuk, hányféle lehetőségünk van.

Az alábbi kádformákkal találkozhatunk:

  • egyenes kád
  • aszimmetrikus kád
  • sarokkád
  • szabadon álló kád, vagy más néven térkád

Ez utóbbi a legdivatosabb manapság, ám ahhoz, hogy egy szabadon álló kádunk legyen, nagy területre van szükség. Ha ezt a modellt választjuk, akkor egy csodaszép, elegáns fürdőszoba kialakítására nyílik lehetőség. A térkád minden oldalról megközelíthető, amely igazán modern hatást kelt.

A leggyakoribb megoldás természetesen az egyenes kád, amely többféle méretben is elérhető a Homeluxnál. A sarokkád is igen közkedvelt, jó helykihasználást tesz lehetővé. Létezik négyzetes és téglalap kialakítású is.

Mire jó az aszimmetrikus kád? Azoknak javasoljuk, akiknek kisebb területű a fürdőszobájuk, ám nem akarnak lemondani a fürdőzés öröméről. Hiszen mennyivel jobb elnyújtózni egy hosszú nap után a forró habokban, mint egy gyors zuhanyt venni!

2. A kád anyaga

A kádak anyaga is meghatározó lehet, bár a többség az akril kádakat részesíti előnyben, ami nem véletlen. Manapság ez az egyik legjobb alapanyag, ha fürdőszobai berendezésről van szó: könnyen tisztán tartható, nem karcosodik, ütésálló a felülete. És ami fontos: jó a hőtartó képessége!

Egy akril kádban sokkal lassabban hűl ki a víz, maga a felület is kellemes érzést nyújt: mikor beleülünk, nem lesz hideg, mint az öntöttvas esetében. Érdemes tehát haladni a korral, és egy modernebb alapanyagú fürdőkádat választani.

3. A kádhoz tartozó kiegészítők

A kádakhoz számtalan kiegészítő is tartozik, ezekről se feledkezzünk el! Elsősorban azt gondoljuk át a választás előtt, hol lesz a csaptelep: fali vagy kádperemre felszerelhető típust választunk-e. A lefolyó elhelyezését is vegyük figyelembe, hogy kényelmes legyen a fürdőzés.

A térben álló kádakhoz rendelhetünk lábakat is a Homelux webáruháznál, ahogy a beépített kádakhoz elő- és oldallapot is. Így kialakíthatjuk a tökéletes dizájnt.

Praktikus kiegészítő lehet még a kádparaván, amelyet a kád mellé felállítva megakadályozhatjuk, hogy a vízcseppek elárasszák a fürdőszobát, ha tusolunk a kádban. Kapaszkodóval, fürdőszobaszőnyeggel biztonságosabbá tehetjük a ki- és beszállást.

Mire figyeljünk a beszerelés során?

Mindig megbízható szakembert válasszunk a kád beszereléséhez, a vízellátás és a lefolyó csatlakoztatása szakszerűen kell, hogy történjék, elkerülve a későbbi bosszúságokat.

Mindig győződjünk meg arról, hogy a kád szilárdan és stabilan áll-e, ez is fontos a biztonságos és pihentető fürdőzés szempontjából.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.