Tudástár

cukkini

Cukkini termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A cukkini a tökfélék családjába tartozik, konyhai felhasználása meglehetősen sokrétű. Készíthetjük töltve, rántva, egytálételként, lecsóba téve, de saláta, főzelék…

csicsóka

Csicsóka termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikában őshonos, magasra növő, évelő növény. Dísznövényként is ültetik, de az ehető gumója miatt is…

chili

Chili termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A chili paprikák főként egynyáriak, de található közöttük évelő fajta is. Bokros növekedésűek, fajtától függően fél méter magasságtól akár…

cékla

Cékla termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A cékla a répa (Beta) nemzetségbe tartozik, mint a mángold, a cukorrépa vagy a takarmányrépa, és hazánkban is népszerű…

borsó

Borsó termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A borsó (Pisum sativum) a pillangósvirágúak családjába tartozik, és talán az egyik legrégibb kultúrnövényünknek mondható. A felhasználása meglehetősen sokrétű,…

bab

Bab termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A bab, más néven paszuly, paszulyka és fuszulyka (Phaseolus vulgaris) Amerikából származó növény, mely a pillangósvirágúak családjába tartozik. A…

burgonya

Burgonya termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A burgonya vagy más néven krumpli (Solanum tuberosum) a burgonyafélék családjába tartozik, melyet földfelszín alatt termő gumóiért termesztünk. Az…

brokkoli

Brokkoli termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A brokkoli a káposztafélék családjába tartozik. Népszerű zöldségnövény, melynek rózsáit, mellékrózsáit és a szára egy részét is elkészíthetjük. Kedvelt…