Mozaik

Újrahasznosítás otthon bőr övből – 5+1 ötlet a kertbe

Most nem a papír és a műanyag újrahasznosításáról lesz szó. De vajon mit lehet kezdeni egy régi bőr övvel? A bőr, mint az egyik legtartósabb alapanyag hosszú évekig, évtizedekig bírja a strapát. Ezért ne dobja ki akkor se, ha már nadrágszíjként lejárt a mandátuma.

Bőr öv újrahasznosítása otthon – az ÖvBolt segítségével kreatív és olcsó kerti ötleteket gyűjtöttünk össze.

5+1 tipprégi övből a kertbe

1. Szerszámtartó övtáska

Megunt, kopott vagy leselejtezett derékszíjának a kertben még nagy hasznát veheti. Rögzítsen a szíjra bőr tokokat, de varrhat rá erős textilből készült zsebeket is.

A különböző méretű zsebekbe és a tokokba kerülhetnek a kéziszerszámok és metszőollók. A derékra rögzíthető kerti szerszámtartóban ezentúl minden kéznél lesz, és megkönnyíti a dolgát a kinti munkák során.

2. Madáretető

Egy öblös befőttesüveg biztosan kallódik az Ön kamrájában is. Porolja le és az üveg hasára szíjazzon rá egy régi övet szorosan, úgy, hogy az oldalára fordítva fellógathassa. Az övvel egy fakanalat is odarögzíthet az üveg szájához, amire a madarak rászállhatnak.

Tipp: A bőr újrahasznosításakor otthon vegye figyelembe azt is, hogy óvja az anyagot a közvetlen napfénytől és a nedvességtől. Ezért érdemes száraz, fedett helyen elhelyezni a madáretetőt.

3. Dekor virágtartó és kerti lámpás

A cserepes dísznövényeket és virágokat is kiakaszthatja bőrszíjas felfogatással. A hangulatoskerti lámpások készítéséhez pedig az előbbi befőttesüveg módszert alkalmazhatja.

Rögzítsen az üveg nyakára egy mutatós derékövet, helyezzen az üveg aljára egy gyertyát, és akassza ki a teraszra, kerti verandára. Avintage hatású dekorációval egyedi stílust varázsolhat a teraszra.

4. Bőrből készült kaspó

Az illatos fűszernövények köré mediterrán hangulatot varázsolhat. Válasszon hozzá egy puhább anyagú, széles női övet, és tekerje körbe vele a cserepet, majd rögzítse bőr szalaggal vagy kötéllel. A bazsalikom harsány leveleihez nagyon fog passzolni egy klassz barna szíj, ami a kerti konyha különlegessége lesz.

5. Kerti ülőke

Ezzel az észbontó ötlettel a kerti székek ülőkéjét tuningolhatja fel, amihez gyűjtsön össze minél több használaton kívüli nadrágszíjat. Bontsa le a régi ülőkét, és kezdje el keresztben egymásba fűzni a szíjat a váz köré, egészen addig, hogy a teljes ülőfelületet lefedje.

Ügyeljen rá, hogy a fűzés szoros legyen, így strapabíróbb lesz a végeredmény. Végül alul csatolja össze szorosan a szíjakat.

+1. Nyakörv a házi kedvenceknek

Régi bőr újrahasznosítása otthon – erre gondolt volna? Pofonegyszerű megoldás, mégsem biztos, hogy eszünkbe jutna elsőre a megunt derékszíjból nyakörvet készíteni. Pedig nincs más dolga, csak méretre vágni a szíjat, és néhány lyukat ütni rá bőrlyukasztóval, vagy egyéb házi módszerrel.

Láthatja, hogy egy hagyományos bőr övből milyen kreatív megoldások születhetnek, ha az újrafelhasználás a cél. Pénztárcakímélő, kreatív és tartós dekorációkat alkothat saját kezűleg a kertbe és a teraszra.

Ne felejtse el lementeni magának ezeket a tippeket későbbre!

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Arno Smit

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.