Támogatott tartalom

Válassz egy különleges szakmát! Adunk pár tippet

El se hinnénk, mennyi érdekes tanfolyam indul manapság – nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is! Aki szeretne tanulni, továbbképezni magát vagy egy új állásra vágyik, az bátran válogathat a kínálatból.

Cikkünkben most egy igazán különleges területet mutatunk be: az élelmiszeripari képzésekben rejlő lehetőségeket vesszük szemügyre. Bárki utánanézhet az itt leírtaknak, hiszen a TanfolyamGURU.hu összegyűjtötte egy helyen azokat a kurzusokat, amelyek a közeljövőben indulnak.

Élelmiszeripari felnőttképzés Budapest több kerületében is elérhető – de ahogy írtuk: ezenkívül a nagyobb városokban is.

Sörgyártó tanfolyam

Kezdjük is a legérdekesebbel! Talán nem is tudod, de te magad is lehetsz sörgyártó! Ha elvégzed ezt a 13. kerületben induló képzést, akkor például egy nagyobb gyárban is elhelyezkedhetsz, de te magad is érteni fogsz innentől kezdve a “folyékony kenyér” előállításához.

Sok fiatal már csak hobbiból is elkezdi a tanfolyamot, amely mindössze 5 hónap alatt el is végezhető. A végén egy tanúsítványt kapsz, de a későbbiekben államilag elismert bizonyítványt is szerezhetsz.

Megtanulhatod itt a sörkészítés fázisait, megismered a szükséges gépeket, berendezéseket, végigvisznek a termelés teljes folyamatán. A gyakorlati helyszínt is biztosítja számodra a képzőintézmény.

Borász – Vincellér képzés

Ha nem a sörök, hanem inkább a borok vonzanak, akkor lehetsz vincellér is. A mezőgazdasági területek nagy részét gyümölcsösök borítják, főleg a szőlőtermesztés területén jeleskedik hazánk.

A borász szakma is elsajátítható egy tanfolyam segítségével 5 hónap alatt. A beiratkozásnak nem is feltétele az érettségi, csak az egészségügyi alkalmasság.

De pálinkakészítő tanfolyammal is párosíthatod ezt a képzést: ez is nagyon hasznos tudást ad át. Itt megtanulhatod a cefrekészítés mikéntjét, de a lepárlást, sőt még a palackozást is. Ezenkívül adózási ismereteket is tanítanak. A kurzus elvégzése után tarthatsz pálinkakóstolókat, -bemutatókat. Nagyon érdekes ez a szakma is!

Süteménykészítő tanfolyam

Ha pedig inkább az ételek fognak meg, és egy olyan szakmában szeretnél kiteljesedni, ahol az édességeknek nagy szerepe van, legyél süteménykészítő.

Itt sok finomság elkészítését megtanulhatod: péksütemények, finompékáruk, uzsonnasütemények, cukrászati tészták sütésével foglalkozhatsz. Akár önálló vállalkozást is építhetsz erre!

A 13. kerültben indul ilyen felnőttképzés Budapesten ősszel, de érdemes már most jelentkezni, hiszen elég nagy az érdeklődés. Itt sem feltétel az érettségi. A süteménykészítő egy részszakma, később emellé akár a cukrász vagy a pék szakmát is kitanulhatod.

Tanulni mindig érdemes!

Az élelmiszeripari tanfolyamok mellett természetesen más felnőttképzések is indulnak még. A szakmai képzések nem tűntek el a régi OKJ megszűnésével, csak átalakultak. Továbbra is érdemes figyelemmel követni, mi hol indul, és időben jelentkezni.

A TanfolyamGURU.hu oldaláról a legegyszerűbb tájékozódni, hiszen itt város, képzési típus és szakmairány alapján is lehet keresni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.