Mozaik

Világrekordot jelentő áron árvereztek el egy brit tehenet

Világrekordot jelentő áron, 262 ezer fontért (106,4 millió forintért) árverezték el a Victoria Beckham után Poshspice-nak nevezett tehenet Közép-Angliában – közölte a brit Limousin Cattle Society tenyésztőegyesület.

A világon ekkora összeget sosem adtak még ennek a marhafajtának egy egyedéért, az ár a korábbi brit és európai rekord dupláját is meghaladta.

A kilencvenes évek angol sztárbandája, a Spice Girls egyik tagját, Victoria Beckhamet hívták annak idején Posh Spice-nak, róla nevezték el a limousin fajtájú üszőt. A fiatal állatot a közlemény szerint egy hete, pénteken árverezték el – írták a helyi lapok.

A Shropshire-ben nevelt tehén, melynek teljes neve Wilodge Poshspice, rekorder állatok családjából származik. Anyja, Milbrook Gingerspice – melyet szintén az egyik Spice Girlről neveztek el – a brit és az európai rekordot is tartotta 2014-es eladását követően.

„Olyan volt az árverés, mint egy ötös a lottón” – mondta Poshspice tenyésztője, Christine Williams a BBC-nek. A győztes licit összegét észbontónak nevezte.

Williams szerint a rekorder egyéves állat „elegáns volt és stílusos”, a hatalmas vételárat „annak a bizonyos x-faktornak” tulajdonította.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.